Könnyű grillvacsora péntekre: citromos laposhal

Eleink jól tudták milyen fontos a rendszeres halfogyasztás, ezért ha nem is vallási okokból, de érdemes megtartani a pénteki halfogyasztás szokását. Ehhez adunk egy remek receptet, ami pár otthon is megtalálható hozzávalóból villámcsorsan elkészíthető.


A grillezett laposhal egy rövid pácolási idót követően körülbelül 10 perc sütés után már tálalható is, így ennél gyorsabb vacsorát péntek estére nehezebb találni. És még kimondottan egészséges is.

Első lépésként jöhet a pác elkészítése: ehhez 1 gerezd zúzott fokhagymát keverjen el 6 ekőkanál olívaolajjal, 1 kiskanál bazsalikommal, feketeborssal, és sóval. Adjon hozzá egy evőkanál citromlevet és egy maroknyi petrezselymet felaprítva. A jól elkevert pác felét tegye egy lapos edénybe, majd erre jöhetnek rá a halszeletek. A pác másik felét öntse a hal tetejére, és egy órát pihentesse a hűtőben.

A magas hőfokra előmelegített grillen helyezze minél magasabbra a rácsot, hogy a hal ne süljön túl gyorsan. Mikor forró a grill, jöhetnek a lecsöpögtetett szeletek. Oldalanként 5 perc grillezés általában elég is nekik. Amikor egy villával is könnyen lemezeire szedhető a hal fehér húsa, biztos elkészült az étel, és azonnal tálalható.

Ha szeretné grilltudását magas minőségű, professzionális grilleken kamatoztatni, próbálja ki a Broil King első osztályú készülékeit és kiegészítőit, amelyekkel öröm a sütés.