Szilveszteri fogások a grillről

Amikor egy nagyobb vendégséget rendezel szilveszterkor, akkor rengeteg ételről kell gondoskodnod. A grill tökéletes, ha egyszerre nagy mennyiségű és sokféle étel készítését tervezed. Jöjjön pár fogás, amivel lenyűgözheted a vendégeidet!


Édes, sült sertésfalatok

A vendégek imádni fogják ezt a receptet, ami kis falatnyi adagokban szállítja az édes, ropogós szélű, puha húst. A karamellizált külső egy ízekben gazdag, enyhén édes és füstös húsfalatot rejt, ami ugyan sokági készül, de süthetsz mellett mást is a grillen.

Baconbe tekert babrőzse

A baconbe tekert babrőzse látványos köret elem, ami nagyon finom is. Kiváló egyensúlyban van benne a bacon roppanóssága és a sajt lágysága, amit keretbe foglal a sült bab. Intenzív ízű falatka, ami önmagában is jól megállja a helyét, de a húsos fogások mellé is kiváló! Ráadásul gyorsan el is készül.

Rák koktél

Szilveszterkor a szokások szerint nem illik halat felszolgálni, de  a rákokról már nem szól a fáma. Ez a nyársra húzott rák koktél 30 perc alatt elkészül és ebben már a finom, házi készítésű mártogatós is benne van, ami tökéletessé teszi ezt a látványos szilveszteri fogást.

Csokoládé szuflé

Desszertnek pedig jöhet egy édes, csokis szuflé, ami grillen készítve is mennyei. Erzsébet királynő kedvence ez az édes álom, amit adagnyi darabokban készítve könnyen szétoszthatsz majd a vendéget között!

Mustáros virsli

Éjfélkor pedig jöhet a grillen pirított virsli káposztával és házi ízesítéssel, amit önmagában vagy hot dogként is szervírozhatsz. 20 perc alatt elkészítheted a tökéletes pirított virslit az egész társaságnak.

Ha pedig az ételek mellett az italokba is csempésznél egy kis grilles ízvilágot, akkor itt találsz hozzá inspirációt! A grillezett friss kakukkfű például kiváló lime-os gin koktélba!