Különleges forma, még több szauna előny

A szauna évszázadok óta változatlan formában szolgálja az emberiséget - gondolhatnánk, pedig ezen a területen is vannak új fejlesztések. Ilyen a hordó szauna is, ami egy jópofa külsőn kívül is számtalan előnnyel rendelkezik.


A hordó szauna egy kifejezetten kültérre szánt szauna típus, ami különleges kerekded formájával a kert dísze lehet. A forma azonban nem öncélú újítás, épp ellenkezőleg, ennek a kialakításnak köszönheti a konstrukció számos előnyét. Melyek ezek?

Például a gyors felmelegedés. Az ívelt belső térben jobban cirkulál a levegő, amitől a szauna felmelegítése - percekben mérhetően - kedvezőbbé válik. További előny, hogy a falak kialakítsa miatt nincs felesleges terület a fejek felett, amelyet teljesen értelmetlen fűteni. Itt csak oda koncentrálódik a meleg, ahol a szaunázók ténylegesen elhelyezkednek. A szauna üzemeltetése ettől igazán energiatakarékossá válik, és akkor a lélektani előnyöket még nem is említettük.

A hordó forma ugyanis nemcsak kívülről, hanem belülről is otthonos közeget varázsol. A hatalmas üvegajtón át elég fény jön be ahhoz, hogy ne érezzük klausztrofóbnak a helyiséget, ugyanakkor meghitt, családias környezetet teremtenek az ívelt falak, és a szaunázókat körbe ölelő egység.

Látogasson el a MAXCity-be, hogy élőben is megtekintse a hordó szaunát.