Megjött a hideg, kezdődik a szauna szezon?

Minden évszaknak megvannak a maga rizikófaktorai, ami a meghűlést illeti, így az ősznek is. Az egyre hűvösödő esték, a napközbeni hőingadozások és a nyári ruhákhoz való ragaszkodás miatt ilyenkor nagyon könnyű összeszedni egy megfázást vagy fájós torkot. Éppen ezért eddze immunrendszerét már most, így készüljön a télre!


A megfázást megelőzni leginkább csak erős immunrendszerrel lehet, minden más praktika jobb esetben is felemás eredményt szül. Az immunrendszert pedig remekül karban tartja, sőt erősíti a szaunázás, így adja magát ez a tevékenység ősszel és télen. A nagyon magas - olykor 90 fok fölé - melegített szaunákban a legtöbb kórokozó elpusztul, emiatt nemcsak a szervezet erősítésében, de a kór legyőzésében is számíthat a finn megoldásra.

Ahhoz, hogy a szauna valódi hatást tudjon gyakorolni az immunrendszerre, érdemest azt viszonylag rendszeresen, legalább heti egyszer végezni. Ma már rengeteg szaunából válogathatnak az otthoni wellness térre vágyók. Léteznek kis helyet foglaló beltéri infraszauna egységek, míg a nagyobb területtel bírók a kültéri finn szaunák látványos darabjait is hazavihetik.

Mindegyik szaunatípus hasonló hatással rendelkezik, és használatuknál fontos a rendszeresség. A többi már csak egyéni preferencia és hely kérdése!