Nyírfaággal vigyen egy kis izgalmat a szaunázásba

Az északi országokban a szauna annyira elterjedt, hogy nemcsak a magán házaknál, hanem vállalatoknál is találni belőlük egy-egy példányt, hogy bárki bárhol elmerülhessen a forróságban. Ha szeretné feldobni a szaunázási szokásait érdemes a finnektől ellesni néhány taktikát.


A forró lávaköves szaunákat nem véletlenül hívják finn szaunának, olyan rég óta szerves része ez a kultúrájuknak, hogy már tökélyre fejlesztették a rendszert. Az egyik népszerű szokás a nyírfából készült vesszők használata. Még egy közmondásuk is van erről, miszerint nyírfa vessző nélkül a szauna olyan, mint az étel só nélkül.

Ha ön is szeretné kicsit megfűszerezni a forró kikapcsolódását készítsen friss nyírfa ágakból egy csokrot. Ezzel simogassa és paskolgassa (ne erősen) a bőrt, ami egyrészt felgyorsítja az izzadást, másrészt a véráramlást gyorsítja.

Ez a különleges stimulálás erősíti a szauna hatást, így egészségügyi haszna is van. Az ágat használat után akassza fel, majd minden alkalmazás előtt áztassa újra vízbe, hogy megpuhuljanak az ágak, levelek, hiszen fontos, hogy a bőr számára ne legyen kellemetlen az élmény.