Milyen gyorsan melegszik fel az infraszauna?

Az infraszaunák jellemzően kisebb mérete és alacsonyabb ajánlott hőmérséklete miatt sokkal gyorsabban felmelegszenek használati hőfokra, mint a finn szaunák. Mennyi időbe teli mindez?


A jó hír, hogy mérettől függően, akár már 20-30 alatt is rendelkezésre állhat a megfelelő hőfok. A modern szaunák percenként 2-4 fokot is emelkednek, ami alkalmassá teszi őket egy-egy spontán szaunázásra is. A reggeli szaunázásra épp ezért tökéletes az infrakabin, annál is inkább, mert ebben a szaunában nem is annyira a hőfok számít.

Míg a finn szaunában egyértelműen a meleg indítja be a szaunahatáshoz szükséges izzadást, addig az infraszaunákban ezt nem a hőfok, hanem az infrahullámok okozzák. Ezek belülről melegítik a testet, így a kabin hőmérséklete tulajdonképpen csak másodlagos. Már alacsonyabb hőfokon is beindulnak a megfelelő fizikai folyamatok, ezért akár a félig felmelegített kabinban is indulhat a szeánsz.

Gyakori használat mellett a test ráadásul hozzászokik a szaunához, megtanulja, hogyan kell viselkednie és már alacsonyabb hőfokon is tökéletesen hatékonyan működik a szauna hatás. Ilyenkor emelhető a szaunázás időtartama egészen 25-45 percig. A lassú reggelekbe még ez is belefér majd!