Eddze bőrét szaunával a nyári forróságra

A nyarak egyre melegebbé válnak, olykor már szó szerint égetnek a sugarak. A hőtűrést szerencsére lehet fejleszteni, így a legnagyobb kánikulát is jobban viseli majd a szervezet. Mivel? Hát szaunával.


A szauna egészségügyi hatásain túl is hasznos kiegészítője a tudatos életnek. Az extrém forróság és a szauna hatás beindításához szükséges gyors lehűlés ugyanis nem csak a szívet és az ereket edzi, hanem a bőrt is. A gyors egymás után tapasztalt magas hőingadozás a bőrre és a bőrfelszínhez közel található erekre is pozitív hatással van. A rendszeres szaunázás edzésben tartja a hőérzékelő receptorokat is, amelyek gyorsabban reagálnak a hőmérséklet változásra, így a szervezet is jobban viseli a nyári forróságot.

Rendszeres, legalább heti egyszeri szaunázással már érezhető hatás érhető el, persze csak akkor, ha nem hagyja ki senki a hideg vizes zuhanyt. Ez az edzés már gyerekkortól ajánlott, de a felnőttek is élvezhetik hasznát. Emellé szinte csak plusz, hogy a szaunázás után tisztább lesz a bőr, mivel kitisztulnak a pórusok és könnyebben lélegzik majd.

Szauna híján váltózuhannyal is elérhető bizonyos eredmény, de nagy hőkülönbséget elérni így sokkal nehezebb.

Címkék:

szauna nyár