Okosodó kertek egyre energiatakarékosabbak

A technikai fejlődés a külteret sem kíméli, így az okos kertek képe sem vágyálom csupán. Az önjáró fűnyíró és a napelemes árnyékoló megkönnyítik életedet, és ha jól választasz még a villanyszámlád sem lesz magas.


A technikai újdonságok kényelmet visznek az életünkbe, de ennek megvan az ára. Ugyanakkor figyelembe kell venni az általuk megspórolt időt, energiát és fáradtságot. Rengeteg örömet és boldog percet hoznak az életünkbe, de ha már a bekerülési költségük viszonylag magasabb, legalább az üzemeltetési költségek ne legyenek azok. Szerencsére a technika fejlődése nem csak a kényelem, de az energiahatékonyság irányába is tart, ezért ma már sokkal könnyebb hatékony, luxus pihenést kínáló és kedvező áron fenntartható kültéri bútorokat választani. Mire gondolok?

Az árnyékolás nyáron kikerülhetetlen egy kertben, és igen, már létezik olyan okos napernyő is, amely a motoros nyitás-zárás lehetőségével spórolja meg neked a fáradtságot.  A Garvida napernyőjét azonban nem kell tölteni vagy hálózatra kötni, mert a tetején található napelem megoldja az áramellátást.

Ha ennél is komolyabb árnyékolást szeretnél, akkor a Renson pergolákra biztosan számíthatsz. Nyitható és esőérzékelővel is felszerelt tető lamelláival a napfényt és a hűs árnyékot is élvezheted kedved szerint. Világítással, hangtechnikával és szúnyogháló funkcióval is bővíthető, ami bármilyen teraszból, luxus pihenőhelyet varázsol.

A pergola alá tehetsz grillt vagy jakuzzit, amelyek energiafelhasználása egyre csekélyebb. A HotSpring és Caldera Spas modelljei kiváló hőszigetelésük és hővisszanyerő rendszerüknek köszönhetően rendkívül gazdaságosan üzemeltethetőek. Napi használat mellett sem kell 7-8000 forintos havi többlet költségre számítanod. A Softub puha falú jakuzzi pedig még ennél is olcsóbb, hiszen saját napelemmel is üzemeltethető.

Ha pedig a házon napelemes rendszer található, akkor a kerti kikapcsolódás költségei még tovább csökkenthetőek, és az így megspórolt összegből megveheted a kényelmet, pihenést és minőségi időtöltést kínáló wellness eszközöket.