Rendhagyó szaunakellék: a kefe

A szaunázás jót tesz a légzőszerveknek, a szívnek és a bőrnek is. A hatás fokozható, ha különféle eszközöket is bevet a szaunában. Ilyen a hagyományosan nyírfából készült virgács és a szauna kefe is. Miben segít ez utóbbi?


Közösségi szaunába ugyan nem ajánljuk, de az otthoni szaunázás során nyugodtan vesse be a szauna kefét bőre ápolása és a szaunahatás fokozása érdekében. A fából készült, puha sörtéjű kefék segítenek a bőrben található idegvégződések stimulálásában, a meleggel együtt eloszlatják az izmokban felgyülemlő feszültséget és az elhalt hámsejtek leválasztását is megoldják.

Azon túl, hogy a gyengéd masszázs kellemes érzés, a vérkeringés fokozásában is segít. Pont a bőrfelszíni ereket stimulálja, amelyeknek nagy szerepe van a test felmelegítésében és hűtésében, így a kefe alkalmazásával gyorsabbá és hatékonyabbá tehető a szaunázás hatása.

Fontos, hogy nem kell erősen dörzsölni, nem cél a kivörösödő bőr. A melegben felpuhult bőr ugyanis könnyen megsérülhet. A körkörösen végzett masszázs segíti az erek szállító, méregtelenítő munkáját, így ha jól végezzük, akkor adhatunk a testnek egy plusz löketet a narancsbőr elleni küzdelemben is.