Újra kinyit Sztálin kedvenc hotelje

  • írta:
  • 2014.07.19

Évtizedekig az orosz főváros jelképe volt a Hotel Moskva, mely ősszel, immár Four Seasons hotelként újra megnyitja kapuit.


Évtizedekig az orosz főváros jelképe volt a Hotel Moskva, mely ősszel, immár Four Seasons hotelként újra megnyitja kapuit.

A tizenöt emeletes hotel 1930-ban épült Joszip Sztálin jóváhagyásával és támogatásával. A város központjában lévő exkluzív épület azonnal a helyi politikai és gazdasági elit kedvelt – nem épp hivatalos – találkahelyévé vált, de a külföldi sztárvendégek is itt szálltak meg. Falai között formálódott a történelem. Az ikonikus épület egy híres orosz vodka, a Stolichnaya címkéjén vált világhíressé.

Új történelem

Feledve az olykor sötét múltat, de tiszteletben tartva a történelmet, a Hotel Moskva szeptemberben újra kinyit. Az eredeti terveket és a külső arculatot szinte teljes mértékben tiszteletben tartották az átalakítás során, ám a belső terek berendezésénél a legmodernebb technológiát alkalmazták. Az immár Four Seasons hotel ötödik emeletén, 3000 négyzetméteren alakítottak ki spa- és wellness központot, melyben számos tradicionális orosz kezelést is kipróbálhatnak a vendégek. Természetesen a különféle szaunák sem maradhattak ki a repertoárból. Szobákat augusztustól lehet foglalni.

Címkék: