Amikor élmény a mozgás - Interjú Polyák Lillával

  • írta:
  • 2014.08.02

Ahogy a legtöbb esetben, Polyák Lilláéknál is a férfiaknak női iránymutatásra van szükségük – már ami az étkezést illeti. Ennek köszönhetően új étrendet vezettek be, amiből végül mindenki profitálhatott.


Ahogy a legtöbb esetben, Polyák Lilláéknál is a férfiaknak női iránymutatásra van szükségük – már ami az étkezést illeti. Ennek köszönhetően új étrendet vezettek be, amiből végül mindenki profitálhatott.

Milyen szerepet kap az életedben az egészséges életmód?

15 éves koromtól 10 évig nem ettem húst, de amikor a gyerekeket vártam, a fehér húsokat és a halételeket visszaépítettem az étrendembe. Kipróbáltuk a teljes kiőrlésű gabonákból készített kenyereket, sőt, saját magunk készítettük ezeket. Nemrég megismertem a paleo étrendet, így a búzát a mandula- és a gesztenyeliszt cserélte le, és mostanában ezekből készítünk péksüteményeket. A paleo étrend alapján viszont több húst ehetünk, amit sok zöldséggel és gyümölccsel egészítünk ki. Cukor sem szerepel az étrendünkben, egy ideje már átálltunk a nyírfacukorra és a mézre, amit mindannyian nagyon szeretünk. 

Mennyire fogadta el a családod ezt az étrendet?

A paleot kifejezetten a nagyobbik fiam miatt kezdtük el. Igazolt U11-es focistaként nagyon sokat sportol, ám a heti 6-7 edzés ellenére volt rajta egy-két kiló súlyfelesleg. Nem szerettem volna koplaltatni, ezért a paleo mellett kötöttünk ki. Így kedvére ehet husit és zöldséget, viszont a cukor és a szénhidrát kikerült az étrendjéből. De az életmódváltás legjobban Zsolton látszott meg: 10 kilóval lett könnyebb. Ráérzett arra, hogy karcsúbban mekkora élményt jelent a mozgás, így amikor csak teheti, sportol valamit.

Hogyan érzed magad a fiúk között? Milyen fiús anyukának lenni?

Észre sem veszi az ember, hogy időközben mennyire idomult a fiúkhoz. Be kell vallanom, ha meglátom a garázsban a motoromat, nagyon jó érzés tölt el. Ki gondolta volna, hogy egyszer motorozni fogok, de ma már ez is én vagyok! És rohantam haza, hogy bekapcsoljam a foci VB-t, de nem azért, mert a gyereket érdekli, hanem mert már annyit tudok a fociról, hogy engem is odaszegez a tévé elé. Ha úgy alakul, akkor szívesen veszek részt a játékaikban. Bár legutóbb a kalandparkban egyedül szerették volna megtapasztalni a saját határaikat, így kimaradtam a fáramászásból. Helyette Zsolttal tölthettem azt a néhány órát.

Jut időtök arra, hogy kettesben legyetek?

Néha motorra pattanunk, és meg sem állunk egy wellness szállodáig. Az ilyen helyek nem csak arra jók, hogy romantikus pillanatokat töltsünk együtt, kedvünkre kényeztethetjük magunkat a wellness központok szolgáltatásaival. Imádok minden vizes kényeztetést, legyen az jakuzzi, pezsgőfürdő vagy termál medence. És épp így a masszázsokért is teljesen odavagyok. Érzem, hogy ilyenkor teljesen megújul a testem, és feltöltődik a lelkem. Erre pedig néha nagy szükségem van. 

Címkék: