10 dolog, amit soha ne tégy a terhes pároddal

A gyermekvárás időszaka egy pár életében talán az egyik legfontosabb, ami még az addiginál is jobban összekovácsolhatja a szerelmeseket. Kivéve akkor, ha a pár férfi tagja nem tart be néhány alapszabályt kedvesével szemben. Most tíz olyan dolgot gyűjtöttünk össze, amely a férfiaknak szól és olyasmikre mutat rá, amiket soha nem érdemes várandós párunkkal szemben meglépni még a legmélyebb jóindulatból sem.


A gyermekvárás időszaka egy pár életében talán az egyik legfontosabb, ami még az addiginál is jobban összekovácsolhatja a szerelmeseket. Kivéve akkor, ha a pár férfi tagja nem tart be néhány alapszabályt kedvesével szemben. Most tíz olyan dolgot gyűjtöttünk össze, amely a férfiaknak szól és olyasmikre mutat rá, amiket soha nem érdemes várandós párunkkal szemben meglépni még a legmélyebb jóindulatból sem.

Ne akarj őrült nevet!

Hacsak nem közös a meggyőződésetek, ne akard rávenni párod arra, hogy a manapság oly divatos különleges vagy éppen szokatlan névvel ruházzátok fel gyermeketeket. Gondolj arra, hogy a neked oly tetszetős név milyen kellemetlenségeket okozhat esetleg a későbbiekben fiadnak vagy lányodnak. 

Ne dönts nagy dolgokban egyedül!

Az egyik legfontosabb dolog. Hiába akarsz meglepetést okozni azzal, hogy kifested a leendő gyerekszobát a kedvenc színedre addig, amíg párod nincs otthon, aligha fog jól elsülni a dolog. Inkább kérd ki kedvesed véleményét csakúgy, mint minden, a gyermekkel kapcsolatos fontos kérdésben, mert könnyen a visszájára sülhet el a dolog. 

Ne szervezz meglepetésbulikat!

Vannak azok az időszakok a terhesség során, amikor a nőknek semmi másra nincs szükségük, mint nyugalomra, a kedvenc filmjükre és arra, hogy a párjukhoz bújhassanak, vagy csak egyedül lehessenek. Éppen ezért tartózkodj attól, hogy spontán meglepetésbulikat, baráti összejöveteleket szervezz, ahol az ismerősök egytől-egyig végigtapogathatják kedvesed pocakját és gügyörészhetnek a kis jövevénynek. Az esetek kilencven százalékában aligha fog jól elsülni a dolog. 

Ne hívd át anyádat észt osztani!

Ez az egyik olyan dolog, amivel az őrületbe lehet kergetni egy leendő anyát. Semmiképp se hívd át édesanyádat, hogy terhességgel és anyasággal kapcsolatos tippeket adjon párodnak, mert azt fogja érezni, nem bízol benne, ráadásul rosszul is fog neki esni. A szülői feladatokat ketten együtt látjátok el, együtt is kell rá felkészülnötök. Tanácsokat persze nem árt elfogadni, de a lényeg, hogy a legfontosabb kérdésekben közös és önálló döntéseket hozzatok és ne hagyjátok befolyásolni magatokat. 

Ne követeld a szexet!

Minden nő másképpen áll a szexhez terhessége alatt. Van, aki kívánja és van olyan is, aki szintén, de inkább a háta közepére. Éppen ezért az a lényeg, ne követelőzz, hanem hagyd, hogy ő irányítsa a házaséleteteket a várandóssága alatt. 

Ne viccelj a terhességével!

Természetesen az nagyon jó, ha vidáman és boldogan élitek meg mindketten a terhességet, de ne kövesd el azt a hibát, hogy viccet csinálsz a dolgokból. Ne figurázd ki a járását, ne dülleszd ki a hasad és sorolhatnánk még, miktől tartózkodj, mert ami neked vicces, az párod számára könnyen bántó is lehet, hisz nem te küzdesz meg a terhesség mindennapjaival. 

Ne vedd el tőle az ételt!

A nők természetesen többet étkeznek terhességük ideje alatt és az egyik legrosszabb döntés, ha ebben meggátolod őket. A józan gondolkodású kismamák maguktól is tudják, mennyit és hogyan kell étkezniük, mert tisztában vannak vele, hogy a tudatos táplálkozás a fontos. Ha viszont a párod leül a kanapéra egy üveg uborkával vagy egy doboz fagyival, eszedbe ne jusson jelezni neki, hogy ne egyen annyit. 

Ne vegyél neki fitnesz DVD-t!

Teljes mértékig verd ki a fejedből, hogy szülés utáni edzésporgramot tartalmazó DVD-vel lepd meg. Az első hónapokban a baba a fontos, a párod pedig magától is fog foglalkozni azzal, hogy visszanyerje régi formáját, nem kell erre emlékeztetned, mert csak megsértenéd. 

Ne a haverok legyenek az elsők!

Nem azt mondjuk, hogy ne menj el meginni egy sört a haverokkal, de ne felejtsd, a terhes párod otthon vár egyedül és szüksége van rád, így egy időre hanyagold az éjszakai kimaradásokat és legyél kedvesed mellett annyit, amennyit csak tudsz és segítsd a lehető legtöbbet. 

Ne kritizáld a testét!

Talán mondanunk sem kell, ez mennyire fontos. Fogadd el, hogy párod súlya gyarapodik és teste megváltozik a terhesség ideje alatt és ne tégy negatív megjegyzéseket az alakjára. Különben is, általános vélekedés, hogy a terhes nők a legszebbek, tartsd te is ezt szem előtt. 

Címkék: