12 meglepő tény, amit eddig nem tudtál Disneylandről

Érdekes összeállítást készített a Buzzfeed a közelgő ünnepek alkalmával. Az amerikai lap ezúttal olyan tényeket, érdekességeket gyűjtött össze Disneylandről, amelyekről aligha tudtál eddig. 


Érdekes összeállítást készített a Buzzfeed a közelgő ünnepek alkalmával. Az amerikai lap ezúttal olyan tényeket, érdekességeket gyűjtött össze Disneylandről, amelyekről aligha tudtál eddig. 

- Bár nem túlzottan meglepő, hiszen elsősorban gyermekek részére létesült, Disneylandben egyáltalán nem kapható alkohol. 

- Disneylanden belül létezik egy Club 33 nevű étterem, amelybe nem léphet be akárki. Az ínycsiklandó fogásokat csak tagok, vagy a tagok vendégei kóstolhatják meg, tagsággal nem rendelkező látogatók nem mehetnek be az étterembe. 

- Hiába forog minden a meseparkban a gyermekek körül, egész Disneylandben nem kapható rágógumi. 

- Ugyan soha nem erősítették meg, de az Elvarázsolt Kastélyban valóban találkozhatunk halottakkal, ugyanis a pletykák szerint többen tettek már kísérletet arra, hogy szeretteik hamvait elszórják a kastély területén és bennfentesek állítják, ez néhányaknak sikerült is. 

- A karib-tenger kalózainak tanyáján eredetileg elhelyezett csontvázak tényleg csontvázak voltak. 

- A Matterhorn hegy belsejében egy mini kosárlabdapályát is kialakítottak. 

- Még mielőtt igazán ismertté vált volna, egy igazi hollywoodi csillag is Disneylandben dolgozott. Ő nem más, mint a híres komikus, a világ egyik legjobb bendzsójátékosa, a zseniális Steve Martin. 

- Szintén Disneylandben kereste a kenyerét az a Jonh Lasseter is, aki ma a Disney stúdió animációs részlegének és a Pixar stúdiónak a feje. 

- Mickey Mouse soha nem jelenhet meg két helyen egyszerre a park területén. Következésképp egyetlen Mickey Mouse teljesít szolgálatot a vidámparkban. 

- Disneylandben van egy "fogda" azok számára, akik rosszul viselkednek a parkban, a neve Disneyland Jail, azaz Disneyland Börtön. 

- Egy igazi filmsztár, Blake Lively is rossz fát tett egyszer a tűzre, amiért be is dugták a dutyiba. Az ok prózai: a híresség be akart szökni Disneylandbe, de rajtakapták. 

- Disneylandben macskák is dolgoznak. A parkban minden este házimacskákat engednek szabadon, hogy a garázdálkodó egereket féken tartsák. 

Címkék: