A 6 legfurább állás a világon

Az ideális állás az, amit akkor is szívesen csinálnánk, ha fizetést sem kapnánk érte. Persze még jobb, ha a kedvenc hobbinkért még megfelelő ellenszolgáltatás is jár. Aztán ott vannak azok a munkák, amikért nehéz elképzelni, hogy valaki fizet. Ilyenekből válogattunk!


Az ideális állás az, amit akkor is szívesen csinálnánk, ha fizetést sem kapnánk érte. Persze még jobb, ha a kedvenc hobbinkért még megfelelő ellenszolgáltatás is jár. Aztán ott vannak azok a munkák, amikért nehéz elképzelni, hogy valaki fizet. Ilyenekből válogattunk!

Vízi csúszda tesztelő

Az egyre szaporodó vízi csúszda kínálat hívhatta életre ezt a munkát, ami abból áll, hogy valaki rendszeresen lecsúszik egy csúszdán. Eddig még nem tűnik különösebben bonyolultnak a dolog, és hát a későbbiekben sem lesz az. Mert bár referálni kell az élményről, nehogy egy csúszda túl sok vagy balesetveszélyes legyen, alapvetően mégis csak ennyi a munka: csúszni kell a fizetési csekkért.

Kupaőrző

A Stanley Kupa személyi testőréről van szó, akinek munkakörébe a kupa teljes körű védelme és kísérgetése tartozik bele. A kupa ugyanis egy vándorkupa, amiből egyetlen darab létezik, és ezt kapja meg minden évben az adott győztes, hogy aztán egy évig nála maradjon. A győztes csapat nevét belegravírozzák a kupába, de az egy év lejárta után a csapatnak meg kell válni a trófeától. Az így igen értékesnek számító darabnak pedig saját őrzője van, aki mindig vele utazik és vigyáz rá minden körülmények között.

Hivatásos alvó

Igen, ez is egy nyolc órás meló. Legalábbis valakiknek. A hivatásos alvók általában tudományos kutatásokban durmolnak, alvási szokásaik és álmaik megfejtésére kísérletet tevő tudósok laboratóriumaiban. De vannak olyan hivatásosok is, akik matracokat ellenőriznek ilyen módon, és mindent megtesznek, hogy a boltokba már a tökéletes alvást nyújtó ágybetétek kerüljenek csak.

Kutya kaja tesztelő

Kedvenceink étele komoly minőség-ellenőrzés után kerül a zacskóba, amit bizony egy ember végez. Az ő feladata az ételek rendszeres megkóstolása, amibe minden beletartozik. A emberi fogyasztásra is alkalmasnak tűnő jutalomfalatoktól egészen a gyomorforgató konzervekig.

Szigetszitter

Modern világunkban vannak olyan Robinsonok, akik pénzt kapnak „száműzetésükért”. Ezek az úgynevezett szigetszitterek, magányos lakatlan sziget őrzőjeként és karbantartójaként gondoskodnak az ott található természeti és építészeti kincsekről, amiért busás jutalomban van részük. Meg esetenként fél év magányban.

Pizzafutár búvár

A pizzafutár még oké, de minek búvárfelszerelés egy kiszállítónak? Azért, mert van olyan hely a világon, ahol ez is jól jön. Egy víz alatti hotel vendégeinek kiszolgálására specializálódott a búvár futár, aki egy oxigénpalack és egy vízhatlan bőrönd segítségével szervírozza a finom falatokat, jóval a tengerszint alatti magasságba is.

Címkék: