A párod segíthet, hogy előbbre lépj a szamárlétrán?

  • írta:
  • 2015.02.10

Egy felmérés alapján sokkal sikeresebbek a munkájukban azok az emberek, akik kiegyensúlyozott párkapcsolatban élnek, beleértve az intim pillanatokat is.


Egy felmérés alapján sokkal sikeresebbek a munkájukban azok az emberek, akik kiegyensúlyozott párkapcsolatban élnek, beleértve az intim pillanatokat is.

A megfelelő állás megtalálásában sokat segíthet, ha az életrajzodban hosszan fel tudod sorolni a különböző képességeidet. A munkahelyen könnyebben juthatsz előre vagy kaphatsz fizetésemelést, ha szorgalmasan, céltudatosan dolgozol. Ám ezeket tovább fokozhatod, ha saját erősségeid fejlesztése mellett megtalálod a hozzád illő partnert is.

A washingtoni egyetem társadalomkutatói 5000 házaspárt vizsgáltak, interjúvoltak meg, hogy rájöjjenek, miként is hat a párkapcsolat a karrierünkre. A felmérést öt évvel ezelőtt végezték, és a kérdések arra irányultak, hogy párjukról mit gondolnak az emberek. Ezek alapján négy kategóriába sorolták a résztvevőket: extrovertált, barátságos, lelkiismeretes, neurotikus.

Idén, fél évtized elteltével újra felkeresték a párokat, hogy megvizsgálják, kinek hogyan alakult a szakmai élete. A felmérésből az derült ki, hogy azok jutottak előbbre a ranglétrán, akiknek a párja a lelkiismeretes kategóriába tartozott.

A tanulmány szerzője, Dr Joshua Jackson szerint: „A lelkiismeretes partner nagy önuralommal bír, teljesíti a kötelességeit, és teljesítményorientált – éppen ezért képes a párját is a lehető legjobb formába hozni.”

Ezek a jó tulajdonságok az egészen apró, mindennapi tevékenységekben is megmutatkoznak. A lelkiismeretes partner kiveszi a részét a házimunkából, élvezettel vesz részt a gyerekek nevelésében, ezért a házaspár mindkét felének elég ideje marad a karrierjére is.

Másrészt a lelkiismeretes partnerek jobban odafigyelnek a társukra az ágyban is, ezért sokkal kiegyensúlyozottabb az intim életük, mely fontos összetevője egy harmonikus házasságnak.

Címkék: