Az öt legjobb koktélötlet Halloweenra

Vészesen közeleg a hazánkban is egyre inkább divatossá váló Halloween. A borzongás és a jelmezbálok ünnepére ajánlunk most öt hátborzongatóan jó koktélt. 


Vészesen közeleg a hazánkban is egyre inkább divatossá váló Halloween. A borzongás és a jelmezbálok ünnepére ajánlunk most öt hátborzongatóan jó koktélt. 

Bloody Mary

Elmaradhatatlan kelléke egy Halloween-partinak. Nevét I. Mária angol királynőről kapta, akit "Véres Mária" néven is ismertek, miután ellenségeivel brutális módon bánt el, élve elégetés és lefejezés is szerepelt repertoárjában. Kell ennél jobb névadó egy halloweeni koktélnak?

Recept:

4,5 cl vodka
9 cl paradicsomlé
1,5 cl citromlé
2-3 öntet Worcester-szósz
Tabasco-szósz(ízlés szerint)
Zellersó (ízlés szerint)
Bors (ízlés szerint)

Drakula csókja

Ki ne ismerné a híres erdélyi vámpírgróf, Drakula történetét? A vérre szomjazó nagyúrról is elneveztek egy koktélt, ami nem is maradhat le listánkról. 

Recept:

2 cl Vodka
2 cl Áfonyalé
2 cl Gránátalmalé
1 cl Vérnarancs szirup
0,5 cl Cukorszirup
0,5 cl Lime

Vámpír csókja

Ha a félelmetes Drakula csókját inkább kihagynád, de mégis valami borzongatóra vágysz, próbáld ki egy átlagos vámpír csókját. Garantáljuk, ez is ugyanolyan finom, mint a fővámpír itala. 

Recept: 

4 cl narancslé

4 cl vodka

1 cl cseresznyelé

fekete medvecukor

sprite

Boszorkányok vére

Ha nem szeretnéd, ha a te véredet innák mindenféle Drakulák és vámpírok, kóstolj bele inkább te! A Boszorkányok vére az egyik legizgalmasabb és legerősebb Halloween-koktél. 

Recept:

  • 2 cl paradicsomlé
  • 1 cl édes chiliszósz
  • néhány csepp csípős chiliszósz
  • őrölt fehérbors
  • őrölt pirospaprika
  • 3 cl paprikás vodka 
  • 1 db chilipaprika

Fekete Macska

Egy igazi Halloween-partiról a balszerencs legfőbb jelképe sem hiányozhat. Szintén nagyon különleges és igen finom koktél a Fekete Macska, amely fő összetevője, a fekete vodka miatt igen drága is.

Recept:  

1, cl málnalikőr

2 cl fekete vodka

jég

Címkék: