Műanyagmentes július - Mi is tettünk egy lépést!

Idén július elsejével ismét elkezdődött a Műanyagmentes július, melynek célja az egyszer használatos műanyagok kiiktatása. Mi, a SpaTrend dolgozói is elgondolkodtunk, hogyan tudnánk csatlakozni ehhez a kezdeményezéshez, és ha sajnos jelenleg nem is tudjuk elkötelezni magunkat a zero waste jegyében, tettünk egy lépést az egyszer használatos műanyagok mellőzése érdekében és folyamatosan további környezetbarát megoldásokon gondolkodunk. Valljuk, ahogyan a híres szlogen is tartja: nem néhány emberre van szükségünk, akinek életmódja tökéletesen hulladékmentes, hanem több millióra, akiknek ez tökéletlenül sikerül.

 


Első lépésként eldöntöttük, hogy nem rendelünk több műanyag poharat, tányért, kávéskanalat és hasonló egyszer használatos cikkeket. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy vásárlóink mostantól szomjazni fognak a kánikulában. Mi a SpaTrendnél mindig igyekszünk megtalálni a lehető legjobb megoldást, legyen szó egy személyre szabott masszázsmedence kiépítéséről, egy egyéni szauna kialakításáról vagy akár a műanyag pohár helyettesítéséről. Így találtuk meg a politejsav (PLA) poharakat és evőeszközöket. A PLA olyan biológiai úton 100%-ban lebomló, komposztálható, hőre lágyuló műanyag, melyet magas keményítőtartalmú növényekből (rizs, kukorica, búza, cukornád, cukorrépa) állítanak elő. Ezekkel a poharakkal és evőeszközökkel egyáltalán nem szennyezzük a környezetünket.

Ez volt a mi első lépésünk. És az öné mi lesz? Jöjjön el a SpaTrend bemutatótermébe, nézzen körül és engedje, hogy megvendégeljük egy hideg itallal, a műanyag pohár miatt pedig ne fájjon a feje!