3 lépés a jakuzzi víztisztaságának megőrzésére

A jakuzzi egy nagy értékű befektetés, de megfelelő vízkezeléssel akár naponta többször is igénybe vehető. A hangsúly az elégséges vízkezelésen van, hiszen enélkül minden fürdés előtt a víz kémiai egyensúlyának beállítása vagy részleges feltöltés is várhat rád. Ezt a három lépést követve, nem lesz gondod a víztisztasággal.


1. A jakuzzi tetőt minden esetben, amikor éppen nem fürdesz, csukd le. Ezzel minimalizálhatod a szél hatását, ami homokot, növényeke és bogarakat sodorhat a vízbe. A tető egy fizikai védőgátat képez, ami elzárja a környezetből bekerülő szennyeződések útját. Minél kevesebb időre veszed le, annál hatékonyabb lesz a védelem.

2. A víz tisztasága és megfelelő kémiai egyensúlyának beállítása nem egyszerű feladat. Legalábbis nem volt az, amíg az AquaFinesse le nem egyszerűsítette. Ez a környezetbarát adalékanyag lehetővé teszi, hogy habzásgátló nélkül, minimális klór adagolása mellett is tiszta és friss legyen a medence vize. Heti 5 perc munkával elérheted, hogy a jakuzzi mindig kész legyen a fürdésre.

3. Ha mégis belekerül a medencébe apró kavics, vagy a lábról behordott homok, akkor távolítsd el a vákuum erejével. A keringető szivattyú és a szűrő a vízben található apró koszokat kiszűri, de a nehezebb szennyeződések, amelyek lesüllyednek a medence aljára vagy leszállnak az ülésekre, már más kérdés. Ezeket gyorsabb és könnyebb egy vízi porszívóval eltávolítani, mint amilyen a Spa Vac. A videó első felében erről és az AquaFinesse-ről is hallhatsz bővebben.