A masszázsmedence egyik legmeglepőbb haszna

A masszázsmedencéknek számtalan egészségügyi pozitívuma van, amiből a test és a lélek egyaránt profitál. A modern kutatások látókörébe kerülve egyre többet tudunk meg a jakuzzik hatásairól, amelyek olykor egészen meglepőek lehetnek.


A víz és levegő keverékével dolgozó hidromasszázs az izmokra, a meleg víz az érrendszerre, míg a víz felhajót ereje az izületekre van jótékony hatással. Van azonban a jakuzziknak egy olyan aspektusa is, amelyet nem mindig veszünk figyelembe, pedig nagyon is kézen fekvő dologról van szó.

A masszázsmedence víze 38-40 fok körül mozog, ami már jelentős párolgással jár együtt. A felszálló gőz, amely tulajdonképpen egy gőzkabinhoz hasonlóan öleli körbe a vízben ülőt, megnyitja a légnyílásokat és segíti a tüdő munkáját is.

A légzőszervrendszer egészségének megőrzésében tehát biztons számíthat a masszázsmedencére.

Náthás időszakban szinte azonnal érezhető a gőz jótékony hatása, amely az inhaláláshoz hasonlóan megkönnyíti a légzést és tehermentesíti a bedugult orrot, nyugtatja az irritált nyálkahártyát. Épp ezért allergiás tüneteknél és légzőszervi betegségeknél egyaránt enyhet hozhat egy fél órás fürdő, ami után a légzés könnyebbé válik.

Fedezze fel ön is a SpaTrend lenyűgöző kínálatát a nyártól búcsúzó Expo során: látogasson el Ürömre augusztus 24. és szeptember 2. között, találja meg álmai masszázsmedencéjét, vagy kertje új stílusának nem csupán meghatározó, de időtálló, minőségi elemeit is egyben! Az eseményre itt regisztrálhat.