Aromaterápia a jakuzziban

Az élet nagy mókamester, ami mindig tartogat valami kihívást a ruhaujjában és a legváratlanabb pillanatokban elő is húzza. Amikor úgy érzed, hogy hirtelen összecsapnak a fejed felett a hullámok, lépj vissza pár lépést és hagyd, hogy a nyugtató illatok, a meleg víz lazító ölelése és a víz relaxáló csobogása elmossa a szorongást!


A masszázsmedencéknek rengeteg terápiás előnyük van: edzik a szívet, lazítják az izmokat, tehermentesítik az ízületeket és oldják a stresszt. A minden napok rohanása közben sokszor észre sem vesszük, hogy milyen feszültek vagyunk. Szó szerint, hiszen a lelki terheltség az izmokat is megfeszíti és görcsök, fájdalmas csomók alakulnak ki. A meleg vizes hidromasszázs ezeket kioldja, elsimítja és ahogy a test feszültsége elolvad, úgy nyugszik meg a zaklatott lélek is.

A masszázsprogramok és az állítható irányú vízsugarak rengeteget segítenek a fizikai fittség megőrzésében, míg a simogató ölelésben ringató meleg víz, a tiszta illat, az orrot csiklandozó pára és a csobogás hangja a léleknek gyógyír. Ezt a hatást fokozhatod az illatok erejével, amikor illatkristályokat szórsz a meleg vízbe.

A jakuzzi vizének kényes kémiai egyensúlya és a szerkezeti felépítése miatt nem szabad fürdősókat, illóolajokat a vízbe önteni. Csak és kizárólag olyan készítményt adj a vízhez, amire rá van írva, hogy masszázsmedencében is használható. Ilyen az AquaFinesse Spa de Luxe kollekciója, ami négy különféle illatot tartalmaz és bátran tehető a jakuzzi vízébe.

A nagy szemű illatkristályokból elég 2-3 kanálnyit a vízhez adagolni, bekapcsolni a keringetést. Pár perc alatt feloldódnak és kiengedik illatukat. Ekkor merülj el a vízben és szívd magadba a friss illatokat és hagyd, hogy egy másik dimenzióba repülve, magad mögött hagyhasd a gondokat. Koncentrálj az érzékszerveidre és éld meg a pillanatot! Engedd szabadon az érzelmeidet. Oldódj fel. Próbáld ki a víz felszínén való lebegést és élvezd, hogy megszabadulsz a lefelé húzó erőktől.

Az illatkristályok illata egy idő után halványodni fog, majd teljesen eltűnik. Ha új illatot próbálnál ki, nem kell attól tartanod, hogy keveredni fog az előzővel. Próbáld ki mind a négy illatkombinációt és használd őket kedvednek megfelelően. A tiszta Air, a lágy Water, a tüzes Fire vagy a robusztus Earth csak arra vár, hogy kipróbáld őket!

Ha pedig a kedvenc illatodat élveznéd a masszázsmedencés fürdőzés közben, amiből nincs jakuzzis változat, használj aromalámpát vagy olajmécsest, de ne a vizet illatosítsd közvetlenül, nehogy a medencéd lássa kárát!