Elengedhetetlen tipp, ha nem akarod, hogy befülledjen a masszázsmedence vize

Amikor a külső hőmérséklet felszökik és tartósan ott is marad, a masszázsmedence vize könnyen befülled a thermo tető alatt. Mivel a tető levétele nem ajánlatos a túlzott párolgás miatt, csak egy megoldás marad.


A thermo tetők nyáron is jó szolgálatot tesznek, mert megelőzik a párolgást, ami túlzott vízhasználatot jelentene. Ráadásul távol tartják a bogarakat és lehulló leveleket, ami megkkönnyíti a jakuzzi tisztán tartását. Csakhogy a szorosan záródó tető alatt a víz sem szellőzik igazán, ezért érdemes egy apró trükkhöz folyamodni. Mi ez?

A teniszlabda. Vagy bármilyen távtartó, ami a medence négy sarkába behelyezve megakadályozza, hogy teljesen lezárjon tető. Így a víznek is esélye van egy kis levegőzésre. Főleg éjszakára érdemes picit nyitva hagyni a tetőt, hogy a lehűlő levegő és a még oly lágyan fújó szellő visszahűtse egy picit a vizet. Ezzel az egyszerű lépéssel, akkor is hűvös lesz a masszázsmedence vize, ha éppen nem akarod járatni a jakuzzi hűtést vagy nem használod nap közben, így sokáig zárva marad a tető.

Ezt a kitámasztást vegyszerezés után is nyugodtan elvégezheted. A fejlődő gázok ezáltal távozhatnak és nem szorulnak be a tető alá, kellemetlen szagokat árasztva. Ezzel védheted a medence belső, lágyabb részeit is a károsodástól, mint a párnák, a műanyag részek és természetesen maga a tető is hálás lesz.