Emiatt számolj már a tervezésnél a jakuzzival

Az utóbbi időben felértékelődött az otthoni kikapcsolódás jelentősége, ezért egyre többen alakítják át kertjüket, teraszukat, hogy az megfeleljen a megváltozott elvárásaiknak. A kényelmes kerti bútorok, jakuzzik és grillek elhelyezkedését azonban érdemes minél előbb, lehetőleg már a tervezés fázisában konkrétan elhelyezni, hogy ne utólag kelljen kapkodni és belakni az addig üresen hagyott teret. Különösen igaz ez a jakuzzikra!


Nagyobb választék

Egy üres teret berendezni mindig könnyebb, mint egy adott helyre behelyezni valamit. Ha a tér sajátosságai nem korlátoznak szűk keretek közé, akkor sokkal jobban figyelhetsz más szempontokra is. Földbe süllyesztett vagy szabadon álló jakuzzi legyen? Hangsúlyos külső világítás vagy inkább a természetesebb anyaghasználat illik az elképzeléseid közé? Amíg nem egy meglévő hangulatba kell beilleszteni a medencét, sokkal nagyobb választékból szemezgethetsz, hogy megtaláld a számodra legideálisabb masszázsmedencét.

Olcsóbb

Az előre gondolkodás anyagilag is megtérül majd. Amíg szélesebb körből válogathatsz, könnyebben megtalálod majd az akciókat és kedvezményeket is, de már a tér kialakításán is spórolhatsz. Egy telepített medencéhez tartozó víz- és elektromos ellátás kiépítéséhez nem kell szétverni, feltörni vagy áthelyezni semmit, ha eleve üres a terep. Nem kell kevésbé szép megoldásokkal beérned, hogy kijavítsd a hibákat, hiszen tervezéskor már minden pontosan oda kerül, ahol lennie kell.

Praktikus kialakítás

Egy szabadon álló vagy könnyen telepíthető masszázsmedence elsőre nem kíván sok figyelmet, de ha tényleg szeretnéd, hogy hosszú évekig örömöd leld benne, akkor fontos már az elején a praktikus kialakításra törekedni. Közeli vízvételi és elvezetési lehetőség, elektromos hálózat kialakítása, a szerelőház hozzáférhetősége, árnyékolás beszerelése, a tetőemelő számára elég hely mind-mind olyan fontos lépés, ami nem maradhat ki a kényelmesen használható jakuzzi telepítésekor.

Jobban illeszkedik hozzád

És akkor még nem is beszéltünk a hidromasszázs ideális körülményeinek megteremtéséről. Hol legyen a medence a bútorokhoz, a házhoz, a bejárathoz képest? Milyen legyen a burkolat, ami kellően biztonságos, csúszásmentes és jól bírja a vizet is? Milyen növények, kiegészítők kellenek a privát szféra megteremtéséhez?

Ahhoz, hogy a jakuzzi legjobban illeszkedjen hozzád és életmódodhoz fontos ezeket már a tervezés pillanatában átgondolni, akár szakértő lakberendező segítségével. Így garantáltan olyan pezsgőfürdős álomteraszt hozhatsz létre, amely hosszú évekig örömet és stresszmentes pihenést visz majd az életedbe.