Fájdalomcsillapítás jakuzzival

A meleg víz - már rég óta tudjuk - csodát tesz a görcsökkel és fájdalmakkal. A modern kutatás pedig arra is rámutat, hogy a meleg vizes masszázs többféle fájdalommal is sikeresen megbirkózik.


Hát- és izomfájdalom

Hosszú ideig görnyedsz a gép előtt vagy túl sokat dolgozol és az izmaid már nem tudják követni a tempót, akkor a jakuzzi masszázsprogramjaira számíthatsz. A célirányosan állítható erős vízsugár ellazítja a fájdalmasan feszülő izmokat és fokozza a vérkeringést, ami a regenerálódást segíti elő.

Ízületi fájdalom

Az ízületekre nehezedő nyomás azonnal enyhül a medencébe lépve a víz felhajtó erejének köszönhetően, ami áldásos fellélegzés a fájó ízületeknek. A meleg víz ráadásul segít a gyulladás csökkentésében és a merev ízületek ellazításában.


Fejfájás

A hidroterápia az erős fejfájás, sőt akár a migrén ellen is hatékony orvosság lehet. Mivel ezeket gyakran a stressz miatt megfeszült izmok súlyosbítják, így ezek ellazításával a fejfájás erőssége is csökken vagy el is múlik. A meleg vízben kitáguló ereknek a rendszeres masszázsmedence használat egyfajta edzés, ami segíti az érfalak megerősödését és a gyakori fejfájástól való megszabadulást.

Menstruációs fájdalom

Menstruáció alatt sem kell kihagyni a jakuzzizást, sőt az alattomos alhasi görcsök csökkentésében hasznos társ lehet a meleg víz. A jakuzzi soha ki nem hűlő vize első rangú terápiás eszköz, ebben az esetben is segít a véráramlás fokozásában és a simaizmok kisimításában. Tampon vagy egészségügyi kehely használata kötelező. Ezek használata mellett biztosan nem kell tartanod a fertőzésektől és koncentrálhatsz a természetes görcsoldásra.

Ha szeretnél még több hasznos információt megtudni a jakuzzikról, látogass el a március 6-ig tartó SpaTrend Expóra, ahol szakértők várják kérdéseidet!