Felfázás esetén is szabad a jakuzzi?

A felfázás túlságosan is gyakran keseríti meg a nők, ritkább esetben pedig a férfiak életét. A sokszor orvosi konzultáció nélkül, lábon kihordott kór tüneteit enyhíti a meleg víz, de vajon a jakuzzi használata is javasolható ilyenkor?


A felfázás nem más, mint a köznyelvi megnevezése a hólyaggyulladásnak vagy hólyaghurutnak, ami a közvélekedéssel ellentétben, nem a hideg, hanem a kórokozók számlájára írható. A kivillanó derék és a hideg kövön ücsörgés is okozhat gondokat, de a gyakori vizelési inger, a fájdalmas derék és alhasi régió mögött általában baktériumok állnak a háttérben.

Ennek megfelelően kell tehát eljárni, ami az irritáló hatású szappanok és intim kozmetikumok használatát és a közösségi medencék kerülését jelenti. A gyakori mosakodás fontos eleme a gyógyulásnak, amihez langyos vizet érdemes használni, de a hosszú, forró fürdő nem ajánlott. Egyrészt a meleg környezet kedvez a baktériumok elszaporodásának, amitől az állapota rosszabbodhat és akár más területeket is átfertőzhet, másrészt könnyen átadhatja másnak is a problémát.

A masszázsmedence használata helyett inkább maradjon a zuhanynál ebben az időszakban, hogy minél hamarabb megszabaduljon a kórokozóktól, és gondtalanul élvezhesse a jakuzzi nyújtotta megannyi örömöt.