Fogyásban és sportolásban is segít a masszázsmedence

Egy masszázsmedence hatékony társ a test karbantartásában, ellazításában és a lelki eredetű problémák kezelésében. Sokat tehet a megelőzésben és a már kialakult kellemetlenségek gyógyításában. Ilyen az amikor egy csinos külső, igazi értéket takar.


A jakuzzik hatékonysága nem egy túl jól őrzött titok: eredményessége a forró víz és az erős vízsugár együttes hatásában keresendő. Ez a két egyszerűnek tűnő komponens rengeteg problémára jelent gyógyírt, komplexitása szinte határtalan. Jöjjön pár olyan eset, amikor különösen nagy sikerrel használhatod a masszázsmedencét. 

Használd, ha... 

...fogyni akarsz: Két ok miatt sikeresek a jakuzzival megtámogatott fogyási kísérletek. Egyrészt a vízsugár a sporthoz hasonló mozgásra készteti az izmokat, másrészt a meleg vízben való fürdőzés csökkenti az étvágyat. 

...bemelegítenél: Sportolás előtt, különösen nagyobb megmérettetésekkor, érdemes a meleg vízben kezdeni a napot. A forró víz fokozza a vérkeringést, amitől hamarabb felmelegednek az izmok, így egy teljes testre ható, komplett bemelegítésen lehetsz túl, még az edzés kezdete előtt. 

…sport után lazítanál: A kemény edzések vagy bármilyen megerőltető feladat után is hasznát veheted a jakuzzinak. A fájó izomcsoportokra irányított vízsugár, kíméletlen gyógymasszőrként dögönyözi meg a kérdéses területet, fellazítva a görcsös izmokat. 

...pihennél: A stressz elől menekülők számára is életmentő oázist jelenthet a medence. Ha a pihentető, kényeztető fürdő önmagában még nem lenne elég meggyőző érv, akkor gondolj bele, hogy ez az idő kihúz folyton jelen lévő kommunikációs örvényből. A vízben nincs telefon, munka vagy dolgozatra készülés. Csak te vagy és a forrongó meleg víz. 

…jót aludnál: A lefekvés előtti csobbanás (már 15 perc is) hatékony segítség a mély és relaxáló alvás elérésében. A forró víz felmelegít, így az ágyban már nem kell lemelegedni, és mivel el is lazít, így szinte észrevétlenül csúszol majd bele a felejtés ködébe. A jakuzzi egyaránt ráhangolja a testet és az elmét a pihenésre, így jobban, mélyebben és hosszabban alhatsz majd. 

...fáznál: Főként télen jelenthet problémát, de máskor is előfordulhat, hogy olyannyira átfázol, amin már nem segít plusz egy pulcsi felvétele. Ilyenkor jön jól a jakuzzi, ami azonnal átmelegíti az egész testet. A lábak és a kezek egyszerre történő melegítése különösen fontos, de a hideg combok is komoly kihívást jelentenek. Na persze nem a jakuzzinak. 

...felébrednél: Talán ellentmondásnak tűnik, de az alvás elérése mellett a felébredésben is számíthatsz a masszázsmedencére. Ehhez kapcsold be a vízsugarakat, amelyek felpörgetik a vérkeringést, ezáltal pedig felébresztik a testet. Ilyenkor nem kell az egész testtel belemerülni a vízbe, pont elég ha mellkasig ér a vízszint.