Garantált stresszcsökkentés 20 perc alatt

A mindennapi élet rengeteg stresszel jár, kezdve a közlekedéssel, a munkahelyen át egészen a közéletig. Az otthoni és munkahelyi feladatok összeegyeztetése, a szociális kapcsolatok kihívásai és a belső őrlődések egyaránt hozzájárulnak a növekvő stresszhez, rossz kedvhez és fáradtsághoz. Hol és hogyan pihenheted ki a mindennapi stresszt és fáradalmakat hatásosan?


A stressz rengeteg forrásból táplálkozhat, és gyakran észrevétlenül szegődik mellénk kéretlen társként. Az alvás utáni fáradtság, az ingerlékenység, a figyelem hiánya és a fejfájás nagyon gyakori tünetei a stressznek, ahogy a test és izomzat feszültsége is. A stressz csökkentését több oldalról is megkezdheted, és az egyik legjobb, természetes módszerért nem is kell messzire menned. Csak a jakuzziig!

Nehéz időkben receptre kellene felírni a masszázsmedence használatot, hiszen kiválóan oldja a szorongást, csökkenti a fájdalomérzetet, orvosolja a kimerültséget és segít a gyors és pihentető alvás elérésében. A meleg vizes masszázzsal dolgozó rafinált berendezések használatát lázas betegség esetén kerülni kell, nehogy a szervezet túlterhelődjön, ezért biztos lehetsz benne, hogy még a közösségi pezsgőfürdőkben sem futhatsz össze a téli végi, tavasz eleji időszakra jellemző náthás, influenzás (lázas) betegekkel. A víztisztításhoz használt klór ráadásul elpusztítja a vírusokat, így a meleg víz tökéletesen biztonságos  helyszín egy lazító fürdőhöz.

A legnagyobb kényelmet és biztonságot természetes a saját, külön bejáratú medencében élvezheted, de annyi pozitív hatása van egy masszázsmedencének, hogy saját híján a day spa-k és wellness hotelek kínálatát is érdemes megfontolni. Ha pedig egy otthoni jakuzzi vásárlásán gondolkozol, akkor látogass ki március 9-ig a SpaTrend Expóra, ahol a legmodernebb profi modellekkel ismerkedhetsz meg családias környezetben, és szakértők segítségével választhatod ki a hozzád illő modellt!

A rendszeres jakuzzizás pozitívumai közé tartozik a kiegyensúlyozottabb életritmus, az edzésben lévő szív- és érrendszer, az erősödő immunrendszer és a fáradtság fizikai tüneteinek csökkenése. És a stresszcsökkentés is garantált! Mitől olyan hatékony társ a meleg vizes hidromasszázs a stressz előzésében?

Az jakuzzizás élettani hatásaival a tudományos szakemberek is egyre többet foglalkoznak, felismerve a testre és a lélekre gyakorolt befolyását. Több kutatás is arra jutott (E. J. Sung and Y. Tochihara - Journal of Physiological Anthropology and Applied Human Science vagy Dr. Bruce Becker – Washington State University), hogy már egy rövid (20 perces) meleg vizes fürdő is hatékonyan csökkenti a stressz lelki és fizikai tüneteit. A meleg hatására ellazulnak az izmok, amitől az egész test elernyed és ez az agynak olyan üzenetet közvetíti, hogy most már elmúlt a feszült készültség ideje és jöhet a pihenés. A görcsök feloldódnak, az izmok lazábbá válnak és az egész – olykor észre sem vett – feszültség kiszáll a testből. Ez a hatás fokozható a masszázsprogramok bevetésével, ami az órák óra merev izmokat dolgozzák meg, hogy elmúljon minden apró visszamaradt kellemetlen hatás. A profi masszázsmedencék egész testre ható masszázsa eltünteti a görcsös feszültséget és messzire űzi a merevséget.

Az már csak külön plusz, hogy a meleg vízben ülve a test belső maghőmérséklete csökken, ahogy a meleg a felszíni bőrfelületek felé áramlik. Pontosan ez történik akkor is, amikor a test alváshoz készül, így a fürdőzés következtében a szervezet ugyanúgy felkészül a pihenésre, mint este. Ha a meleg vizes fürdő után fél-1 órával kerülsz ágyba, gyorsabban elalszol és álmod is mélyebb, pihentetőbb lesz. Ez a feltöltő és energizáló alvás pedig hozzájárul a lelki egyensúly megtartásához, a stressz által felborított étkezés és emésztés visszatér a normál működéséhez és javul a koncentráció, ezáltal pedig a problémamegoldó képesség us. Mindez pedig segít abban, hogy a stresszt hosszabb távon is távol tarthasd magadtól és ne csak a jakuzziban ülve érezd felszabadultan magad!

Ha szeretnél személyesen is meggyőződni a masszázsmedencék előnyeiről és képességeiről, akkor téged is várnak a SpaTrend bemutatótermei! Március 9-ig különleges és egyedi ajánlatokkal!