Gyors vízminőség romlást tapasztal masszázsmedencéjénél? Ez lehet az oka!

Előfordult már, hogy a megfelelő tiszítószer használat mellett sem maradt a víz olyan sokáig használható, mint ígérték? A gyors koszolódás oka többféle is lehet, de mindegyik orvosolható! Nézzük önnél mi lehet a baj!


Kevés tisztítószer

A rosszul kiszámított tisztítószer mennyiség, a lejárt termékek vagy az intenzív használat miatt megnövekedett tisztítószerigény megzavarhatja a makulátlan vízminőséget. Ha nem használja többet a medencét és a készítmények is lejáraton belül vannak, akkor próbáljon meg kiemelten figyelni a dózisra.

Koszos lábacskák

A gyors koszolódás leggyakoribb oka nem a tisztítószerekben, hanem magukban a felhasználókban keresendő. A gyerekek zuhanyozás nélkül futnak a vízbe? Esetleg a gyakori ki- és beszállás hordja be a koszt? A nyáron megnövekedett medencehasználat több szennyeződést és a gyakran nyitott tető miatt több vízbe eső hulladékot is jelent. Ez ellen szigorú lábmosással és árnyékoló felszerelésével védekezhet a legkönnyebben.

Koszos szűrő

A víz gyors visszakoszolódásának oka lehet a szűrő elégtelen működése. A koszos szűrők nem tisztítanak eléggé, sőt az is előfordul, hogy visszaengedik a szennyeződés egy részét a szűrőházból, újra és újra bekoszolva a vizet. Ez az első, amit ellenőrizzen, ha felmerül a gyanú, hogy valami nem stimmel.

Láthatatlan lerakódások

Az egyik legnehezebben beazonosítható probléma a láthatatlan lerakódás. A csőrendszer mélyén vagy a jetek belsejében megbújó baktériumtelepek és vízkő lerakódások gyakori okozói a vízszennyezésnek, de megszabadulni tőlük nem olyan bonyolult. A koncentált AquaFinesse tisztítószert tartalmazó SpaClean tabletta bevetése hatásos gyógyírnek bizonyul, még a több éves kosz eltávolításánál is.