Itt a nyár! Még nincs késő lefogyni! - De hogyan is kezdjünk neki?

Sokan csak a nyár beköszöntével realizálják, hogy a hűvösebb hónapok alatt bizony megszaladt a mérleg nyelve és sajnos már nem csak pár plusz felesleges kilóval kell megküzdeni, hanem akár 20-30 kilogramm zsír is terheli a szervezetet. Azt mindenki érzi, hogy a túlsúly és az elhízás nem tesz jót egészségünknek és rontja életminőségünket, de sokan nem tudják, hogy hogyan is álljanak neki az életmódváltásnak.


Ha testtömeg indexünk (BMI) magasabb, mint 30 akkor mindenképpen vizsgáltassuk ki magunkat háziorvosunkkal, mielőtt bármibe belevetnénk magunkat. Amennyiben ő mindent rendben talál, elkezdhetjük magunkat fokozatosan hozzászoktatni a terheléshez. Megreformált étrendünk összeállításához pedig kérjük dietetikus segítségét.

De milyen mozgásformát érdemes választani, ha komolyabb túlsúllyal küzdünk? Sajnos eleinte egyértelműen kerülni kell azokat a sportokat, melyek során teljes testünk a levegőbe emelkedik – mint például futás, aerobic, ugrókötelezés -, mivel földet éréskor hatalmas súly nehezedik ízületeinkre és emiatt rövid időn belül fájdalmassá válhat a mozgás, sportolás. Válasszunk inkább alacsony intenzitású mozgásformákat, melyek lehetőséget adnak arra, hogy szépen lassan felébresszük izmainkat és növeljük állóképességünket. A legújabb kutatások szerint heti 150 perc közepes intenzitású edzés elég ahhoz, hogy meginduljon a fogyás. Ezt a 2,5 órát viszont úgy oszthatjuk el, ahogy nekünk tetszik. A lényeg, hogy minden nap mozogjunk egy kicsit. Kezdhetjük egyszerű gyaloglással, saját testsúllyal végzett nem túl dinamikus erősítéssel, kerékpározással vagy úszással, mely nem csak testünket edzi, de a víz nyugtató és relaxáló közegében végzett mozgás lelkünket is kisimítja.

Tökéletes megoldás lehet egy otthoni ellenáramoltatóval ellátott medence, melyben nem csak napi edzését végezheti el kényelmesen, nyugalomban, hanem a mozgás utáni ellazulást is biztosítani tudja a beépített hidromasszázs segítségével. Így máris könnyebben vennénk rá magunkat egy kiadós edzésre, ugye? Amennyiben szeretne többet megtudni ezekről a medencékről kattintson ide

Címkék:

endless pools