Jacuzzi – az apai szeretet csodákra képes

Mi köze lehet a repülőgépgyártásnak és a mezőgazdasági vízpumpáknak a hidromasszázs-medencékhez? Elsőre nem sok közöset találunk bennük, de valljuk be másodikra sem…


A megoldás pedig nem más, mint a Jacuzzi cég, melyet hét olasz származású testvér alapított Amerikában a 20. század első felében. A cég eleinte repülőgép propellerek tervezésével és gyártásával foglalkozott, majd később a hidraulikai és termodinamikai ismereteiket felhasználva mezőgazdaságban használatos vízpumpák fejlesztése vette át a főszerepet a cég termékei között.

De hogyan is kapcsolódik ehhez az általunk ismert jakuzzi medence? 1956-ban az egyik Jakuzzi testvér fiánál súlyos mozgásszervi betegséget diagnosztizáltak. A tünetek enyhítésére a kisfiú hidromasszázs terápiát kapott, melyet ebben az időben csak bizonyos kórházakban tudtak elvégezni. Az apa, Candido Jakuzzi nekiállt hát, hogy kifejlesszen egy új típusú hidroterápiás vízpumpát, melynek segítségével fia rendszeresebb és alaposabb kezelést kaphatott. Ez a találmány nem csak a Jakuzzi kisfiú életét könnyítette meg – kórházak és iskolák sora rendelte meg az új, ekkor még hordozható vízpumpát. Később a befújt vízhez fele-fele arányban levegőt kevertek, így egy teljesen innovatív terápiás módszert hoztak létre.

A mai hidromasszázs medencék az 1970’-es években kerültek először forgalomba – a levegővel kevert vízbefújás mellett egy speciális szűrő gondoskodott a kiváló vízminőségről illetve egy fűtőrendszer is beépítésre került. Ekkoriban terjedt el a masszázsmedencék hétköznapi használata is, felismerve hogy nem csak gyógyító hatással bír: az egészségmegőrzés, életminőség-javítás, stresszoldás csak a legfontosabbak a számtalan bizonyítottan pozitív élettani hatás mellett.

Természetesen a manapság elérhető masszázsmedencék felszereltsége ennél jóval magasabb. Ha igazi luxus körülmények között kíván kikapcsolódni és gyógyulni, akkor látogasson el a SpaTrend bemutatótermeinek egyikébe ,és válassza ki az önnek legmegfelelőbb medencét.