4 tény, amit tudnod kell mielőtt bevadulnátok a jakuzziban

A filmek, sorozatok és regények gyakran festenek perzselő szenvedélytől izzó, vadító képet a masszázsmedencés huncutkodásról, de a valóság koránt sem ennyire idilli. Mielőtt belevágnátok a pajzán kalandokba, nem árt, ha ezzel a 4 ténnyel tisztában vagy.


A filmek, sorozatok és regények gyakran festenek perzselő szenvedélytől izzó, vadító képet a masszázsmedencés huncutkodásról, de a valóság koránt sem ennyire idilli. Mielőtt belevágnátok a pajzán kalandokba, nem árt, ha ezzel a 4 ténnyel tisztában vagy.

Kényelmetlenség várható!

A jakuzzis szex túlmisztifikálása miatt a képernyőn ritkán szembesülünk a vízben folytatott aktus kellemetlenségével. Pedig a valóságban a víz a legkevésbé megfelelő közeg, hogy megolajozza az együttlétet. A vízben talalható kémiai tisztítószerek ugyancsak okozhatnak kellemetlen tüneteket, ha az érzékeny testrészek túlságoksan hosszú időn keresztül vannak kitéve nekik.

Figyelem! Fertőzésveszély!

Közösségi medencékre hatványozottan igaz, de az otthoni körülmények sem tekinthetőek teljesen biztonságosnak a fertőzésveszély szempontjából, amelynek különösen a nők vannak kitéve. A klórban gazdag víz megsértheti az intim területek természetes védelmét, ezzel szabad utat nyitva az egyébként ártalmatlan baktériumok és gombák számára.

Terhességi riadó!

Főleg a fiatalok körében népszerű tévhit, hogy a masszázsmedencében könnyebb vagy éppen nehezebb teherbe esni. Dr. Sheila Loanzon nőgyógyász azonban nem támasztja alá ezt a vélekedést. "Nincs nagyobb kockázat a  terhességre a jakuzziban vagy a medencékben, de a vizes közeg nem is tekinthető biztonságos fogamzásgátlónak" - állítja a szakember, így ha mégis belevágtok a kalandba, ennek megfelelően kell felkészülni.

Nemibetegségek kíméljenek!

A masszázsmedencében található víztisztító kémiai anyagok (mint péládul a klór) miatt gyakori tévhit az is, hogy a nemibetegségeknek nincs esélyük ezekkel szemben, így azokat elkapni is nehezebb a jakuzziban. Dr. Loanzon azonban nem támasztja alá ezt az elképzelést, sőt! A klór rést üthet az intim testrészek védelmi rendszerén, mikro szakadásokat eredményezve, és ezek bizony növelik a megbetegedés kockázatát.

Megfelelő előkészülettel és gondos tervezéssel persze a problémák nagy része kiküszöbölhető, de a spontán együttléteknél érdemes mérlegelni a kockázatok nagyságát is!

Ha ön is szeretne kitörni a hétköznapok fogságából, és saját kertjében teremtene lehetőséget minőségi időtöltésre, zavartalan kikapcsolódásra, látogasson el a SpaTrend Expo jakuzzi kiállításra és vásárra! Tudjon meg többet az amerikai masszázsmedence gyártó termékeiről, ismerje meg a rendszeres masszázsmedence használatban rejlő előnyöket, vagy épp az esztétikus kerti bútorok és professzionális kanadai grillek által kínált lehetőségeket: látogasson el a több mint 3000 m2-es ürömi bemutatóterembe, ahol szakemberektől kaphat választ kérdéseire!

Címkék: