5 ok, amiért soha ne engedd a házikedvenced a medencébe.

A kutyák szeretik a társaságot, és ha az egész család jól érzi magát, ők is nagy örömmel csatlakoznak a mókához. A pancsolásból viszont érdemes őket kihagyni. Miért? 5 okunk is van rá!


1. Hullik a szőr! Még az embereknél is előfordul, hogy a fürdés során kihullott hajszálakkal van tele a medence, ami kellemetlenül rátapad a testre. Ez a szűrő munkáját is nehezíti. Szőrös kedvenceknél még hatványozottabb ez a jelenség, ami rontja a fürdés minőségét.

2. Nincs előfürdés! Ha a medencébe tisztán lépünk bele, csökkentjük a koszolódás esélyét, és megkönnyítjük a víz tisztán tartását. Állatokkal ez nehezebben kivitelezhető, egy alapos előfürdetés elveszi a spontán pancsolás örömét.

3. Érzékeny a bőrük! Ahogy az embereknél, úgy az állatoknál is létezik az érzékeny bőr, és a vízben található kémiai tisztítókra is másként reagálhatnak, mint kétlábú társait.

4. Isznak a vízből! A kutyák gyakran lefetyelnek a vízből, amiben éppen vannak, ez pedig a medence esetében több, mint aggályos. Az ivásra egyáltalán nem alkalmas fürdővíztől jobb őket minél távolabb tartani.

5. Nem izzadnak! Az emberi test jól reagál a nagyobb hőingadozásra is, de a kutyáknál ez egészen másként működik. Ők még a legforróbb körülmények között sem képesek testüket izzadással hűteni, így hamarabb túlmelegszenek a masszázsmedencében és hőgutát kaphatnak már egy kis fürdéstől is.