A szemgyulladás törvényszerű?

  • írta:
  • 2015.06.11

Sokan feltételezik, hogy a közösségi vizekben, és gyakran a jakuzzikban is törvényszerű, hogy összeszedünk valamilyen fertőzést. Igaz lenne?


Sokan feltételezik, hogy a közösségi vizekben, és gyakran a jakuzzikban is törvényszerű, hogy összeszedünk valamilyen fertőzést. Igaz lenne?

Mint minden vizes egység esetében, a masszázsmedencéknél is alapvető fontosságú a tökéletes víztisztaság. Ellenkező esetben sajnos megtapasztalhatjuk, mennyire fájdalmas tud lenni például egy kötőhártya-gyulladás. Néhány óvintézkedéssel, és az előírások pontos betartásával a fertőzéseket elkerülhetjük. Éppen ezért érdemes gondoskodni ennek kialakításáról. 

Mit tegyünk? 

Tiszta szűrők - A szűrők tisztítása elengedhetetlen, ezt heti rendszerességgel el kell végeznünk. Vegyünk egy nagyobb edényt (lavórt, dézsát), öntsük fel vízzel, majd tegyük bele a szűrőtisztító tablettát. 30 perc áztatás után tiszta vízzel mossuk át, és mehet is vissza a helyére.

AquaFinesse - Használjunk Aquafinesse-t: a megfelelő mennyiséget hetente töltsük utána. Ha többet szeretnél tudni az Aquafinessről, itt olvashatsz róla. 

Klór tabletták - A klór egy természetes csíraölő, ezért nagyon fontos, hogy a mi medencénkben is alkalmazzuk. Míg sok közösségi térben a túlzott klór használat okozhat allergiás reakciókat, addig a saját masszázsmedencénk esetében biztosak lehetünk abban, hogy a pontos adagolásnak hála, nem lesz túlklórozva a vizünk. A klórtablettát is hetente kell használnunk.

Ezüstion - Nem szabad megfeledkeznünk az ezüstion patronról, ami a víz biológiai egyensúlyáért felel, így megakadályozza, hogy a baktériumok elszaporodjanak a fürdővízben.

Ózon - Végül, opcionálisan felszerelhetjük medencénket egy ózongenerátorral, amely az előállított ózont mindig a megfelelő mennyiségben adagolja a vízbe. Baktériumölő hatása segíteni fog a víz tisztaságának fenntartásában.

Segítünk szervizelni a medencédet, lépj velünk kapcsolatba! 

AquaFinesse akció egész júniusban. Most érdemes megvenni az egész szezonra!

Címkék: