Mekkora jakuzzira van szükséged?

Ha a jakuzzi tervezett helye nem korlátozza a szóba jöhető méretet, akkor is érdemes elgondolkodni, hogy vajon szükséged van egy nagy parti medencére vagy elég lesz egy kisebb darab? Mi alapján dönts?


A nagy medence nagyobb vízszükségletet és nagyobb fogyasztást is jelent. A vízkezelésre szánt időről és pénzről nem is beszélve. Persze a nagy medence nagyobb hellyel, több jettel és kényelmes fekvőhellyel is kecsegtet, de biztos, hogy szükséged lesz rá?

A legfontosabb szempont a méretválasztásnál a jövőbeni használat. Ha rekreációs célokra veszel medencét, akkor nem kell hatalmas méretben gondolkodnod, a kisebb jakuzzik is erős motorral és változatos jetkiosztással rendelkeznek, de ha például vízi jógához vagy aerobikhoz keresel alkalmas medencét, akkor a nagyobb méret lesz előnyösebb.

Első lépésként tehát azt tisztázd le magadban, hogy milyen célból veszed a jakuzzit, a második kérdés, pedig, hogy egyszerre hányan fogjátok használni. Ha a pároddal szeretnél több időt tölteni, meghitt közelségben, akkor a 2-3 személyes modell a neked való. Ha pedig a gyerekekkel vagy barátokkal terveztek nagy partikat csapni, az átlag létszám + 1 fő legyen a cél.

A plusz egy fő ráhagyás lehetővé teszi, hogy kényelmesen elférjetek, mindenki lábának jusson elég hely és a pihenésre koncentrálhassatok.

Ha kisgyerek is van a családban, aki éppen most ismerkedik a vízzel, akkor egy Softub medence lehet az ideális. Ennek a puha falú jakuzzi típusnak nincsenek kialakított belső ülő- vagy fekvőhelyei, így a beltér sokkal nagyobb. Ráadásul biztonságosabb is egy örökmozgó gyerekkel, hogy nincsenek a víz alatt rejtőzködő szélek és peremek.