Jakuzzi vagy pezsgőfürdő? Melyik a jobb?

Jakuzzi, pezsgőfürdő, masszázsmedence. Ezeket gyakran szinonimaként használjuk pedig valójában mind a három mást takar. Segítünk eligazodni, hogy azt vásárolhasd meg, amelyikre biztosan szükséged van.


Ha szeretnénk jobban megérteni mi is az alapvető különbség a három elnevezés között, akkor valójában nem is ezeket kell szembeállítani egymással, hanem a pezsgőfürdőt és a hidromasszázst. Mindkettő egy hatalmas mennyiségű vizet jelent, amiben valamilyen módszerrel bugyborékolást generálunk. A fontos különbség a hogyanban rejlik. Bár mindkét esetben azt látjuk, hogy a víz felszínén buborékok keletkeznek és alulról felpezseg a víz, alapvetően két eltérő technikát láthatunk.

A pezsgőfürdő esetében ezt levegő, míg a hidromasszázsnál víz vagy víz és levegő kerékével (ez sokszor választható opció) érik el a masszázs hatást. Talán nem tűnik nagy különbségnek, de az élmények közötti eltérés zongorázható. A hidromasszázs a kézzel végzett masszázshoz hasonlít, míg a pezsgőfürdő ehhez képest egy látványelem.

Az igazán professzionális masszázsmedencék a befújt levegőt ráadásul nem kívülről veszik, hanem a medence belsejében már felmelegített levegőt használják erre a célra. Ennek pozitív következménye, hogy a vizet nem hűti a levegő, így az energiafelhasználása kedvezőbb és olcsóbb lesz a medencének.

Ha igazi, lazító masszázsélményre vágysz, ami kiűzi a tagokból a fáradságot egy nehéz nap után, akkor csak a hidromasszázs és az ezeket kínáló masszázsmedence jöhet számításba. Most ki is próbálhatod ezt az élményt, ha kilátogatsz szeptember 6-áig a SpaTrend Expo Global eseményre, ahol feltöltött medencével várják az érdeklődőket.