Kerámia- vagy papírszűrő a tiszta víz kulcsa

A masszázsmedencék tökéletes víztisztaságát a vízkezelőszerek és a tiszta szűrő együttesen biztosítja. Szűrőből viszont több változat is elérhető, melyik a jobb? És miért?


A kerámiaszűrők első- és legnagyobb előnye a tartósságuk. A szűrő anyaga nem kopik, hatásfoka nem romlik a használat során, így hosszú évekig képes ellátni a feladatát. Rendszeres, heti egy tisztítással évekig segíti a víztisztítószerek munkáját a krisztálytiszta víz elérésében. Felületük barázdált, hogy minél több szennyeződést tudjanak összegyűjteni, de ezen a területen elmaradnak a papírszűrőktől.

A papírszűrők ugyanis jobban barázdálhatóak, így a szűrőfelületük is nagyobb. Áruk ráadásul jóval kedvezőbb, de ezért a tartósságot áldozták fel a fejlesztők. A papírszűrő értelemszerűen nem hosszútávra szól, bár ez is többször tisztítható. Aki ezzel tervez, kénytelen rövid távon gondolkodni, mert egy papírszűrő élettartama még gondos ápolással is (heti egyszeri tisztítás kell ennek is) csak 1 év. Intenzívebb használat esetén jó választás a megnagyobbított szűrőfelület miatt, de a relatív gyakori cserével érdemes már vásárláskor kalkulálni.