Kültéren vagy beltéren van jobb helyen a jakuzzi

A mai professzionális masszázsmedencéket úgy tervezték, hogy kültéren és beltéren is tökéletesen megállják a helyüket, így neked kell eldöntened, hogy hol lesz a legjobb helye a szerkezetnek. Az alábbi szempontokat vedd figyelembe a döntésnél!


Ebben a három perces videóban tökéletesen összeszedte Vezse Roland a választási szempontokat. Már több, mint 5000 masszázsmedence tulajdonost segített hozzá a tökéletes darab kiválasztásához, így széles rálátása van a kulcsfontosságú kérdésekre. Melyek ezek?

1. Méret a lényeg

A beltéri jakuzziknál elsődleges szempont a beviteli hely felmérése. Az, hogy az adott helyiségben elfér a medence még nem elég, az is kell, hogy az odaúton se ütközzön akadályba. A keskenyebb vagy alacsonyabb ajtónyílások ellehetetleníthetik az egész projektet. Ezért akár már a ház építésénél is fontos elgondolkozni azon, hogy bontás nélkül (vagy a tető felkerülése előtt) hova tennéd a medencét.

2. Áram

A közvetlenül az órától induló vezetékek kiépítése a beltéri és a kültéri medencéknél is szükséges, ezért érdemes ezt is figyelembe venni a hely kiválasztásakor. A kültéri medencét például ezért (sem) célszerű a háztól túl messzire letenni.

3. Vízvétel és leengedés

A jakuzzi feltöltéséhez nem feltétlenül kell vezetékes víz, de fontos, hogy a közelben legyen honnan szűrt vizet szeretni. Azonban még ennél is fontosabb a víz leengedése, amit muszáj betervezni. Beltéren egy összefolyó is elég lehet, ha az nagy vízhozamot is képes kezelni. Ha pedig fel szeretnéd használni a masszázsmedencéből kijövő szürke vizet autó vagy teraszmosáshoz, akkor erre is gondolj előre!

Bármelyik helyszínt választod tehát, ugyanazokkal a kérdésekkel találod magad szembe, csak a válasz lesz különböző! Beltéren a hely és a lakás felépítése lehet a szűk keresztmetszet, míg kültéren az évszakok időjárás változása miatt kell megfontoltan elhelyezni a családi jakuzzit!

Még több tipphez, kattints ide!