Küzdd le a náthát a masszázsmedence segítségével

A téli hideg, száraz idő kedvez a légúti megbetegedéseknek. A kaparó torok, a piros orr és a könnyező szemek tünetegyüttesét enyhítheted a  jakuzzi segítségével, aminek rendszeres használata még az immunrendszert is erősíti.


Amikor a nátha leterít, másra sem vágyunk csak valami meleg italra és egy puha takaróra, ami körülölel, hogy elmenekülhessünk a didergő valóságtól. Ezt a kényeztető ölelést nyújtja a masszázsmedence forró vize, ami állandó melegével mindig ott van, ha szükség van rá. De nem ez az egyetlen segítség, amit a forró vízbe merülve nyersz majd. A vízből felszálló forró pára segít kitisztítani a légutakat és csökkenti a torok- és szájszárazságot. A kiszáradt nyálkahártyán ugyanis sokkal jobban megtapadnak és terjednek a bacilusok, ezért a nedves, párás közeg segít ennek elkerülésében.

A víz jóleső melege elűzi a végtagokra telepedő hideget és beindítja az izzadást, ami segít kihajtani a betegséget. Láz esetén kerülni kell a masszázsmedencét, de egyébként náthás és influenzás megbetegedéskor is érdemes naponta 10-15 percre beülni a vízbe, hogy ezzel járulj hozzá szervezeted harcához a betegség ellen.

A masszázsmedence melege segít felpezsdíteni a véráramlást és feljebb tornássza a testhőmérsékleted, ami a lázhoz hasonló állapotot idéz elő. Ez hozzájárul, hogy a szervezet könnyebben megküzdjön a betegséggel és gyógyírt hozzon a fájó végtagoknak is. A meleg vízgőz beindítja az orrfolyást, hogy búcsút mondhass az eldugult orrnak.

Készíts hát a medence mellé egy adag zsebkendőt és fújd szorgalmasan az orrod, hogy ezáltal is távozzanak a szervezetedből a kórokozók. Használhatsz masszázsmedencékhez fejlesztett aromaterápiás fürdősókat is a vízhez adagolva, ami nem borítja fel a víz kémia egyensúlyát, de egyaránt jót tesznek a léleknek és testnek. Az AquaFinesse illatkristályait biztonsággal használhatod, és mivel illatuk egy idő után magától eltűnik, vízcsere nélkül élvezheted a különféle illatok eltérő hatásait.

Készíts tápláló folyadékot (friss gyümölcslevek, ásványvíz) is a medence mellé, mert testednek erre is szüksége lesz. A betegség miatt  sok folyadékra van szükséged, és erre még rájön a meleg környezet miatti izzadás.

A megfázás alatti masszázsmedence használat felgyorsítja a gyógyulás folyamatát és egy kicsit megmozgatja a testedet is, ami után különösen jól esik majd a pihenés! Használd ki, hogy van otthon egy jakuzzid és rövidítsd le vele a megbetegedés időtartamát!

Hogyan hozd ki a legtöbbet a náthás jakuzzizásból?

1. A medence víz legyen 40 fokos, hogy a meleg ténylegesen felemelje a tested hőfokát és beindítsa a gyógyító izzadást.

2. Élvezd a meleg víz lazító erejét, végtagfájdalom esetén pedig a masszázs jeteket is bekapcsolhatod, hogy átmozgasd az izmokat.

3. Lélegezz mélyeket, hogy tisztuljon az orr és a tüdő. Ehhez aroma kristályokat is szórhatsz a vízbe vagy használj illóolajos mécseseket, párologtatókat.

4. Vigyél magaddal elég zsebkendőt és folyadékot, mert mindkettőre nagy szükséged lesz!

Naponta akár többször is beülhetsz a forró vízbe, de ha csak egy alkalomra van energiád, akkor jakuzzizz este, lefekvés előtt. Ez segít elaludni és mélyebb, pihentetőbb álmod lesz, ami ugyancsak hozzájárul a gyors felépüléshez!