Fejfájásnál is segít a masszázsmedence?

A fejfájás típusától függően, egy jakuzzi nagyon is sokat tehet komfortérzet növelésében. Ugyan nem minden esetben hatásos gyógymód, de ha a fájdalmat a vérerek beszűkülése okozza, akkor a meleg víz lehet a gyógyszermentes megoldás.


A legtöbb fejfájást a fejben lévő vérerek falára nehezedő nyomás okozza. Ezeknek az ereknek a beszűkülése enyhíthető vagy teljesen meg is szüntethető a forró vizes fürdővel. A meleg víz hatására kitáguló vérerekben a nyomás lecsökken, így múlik el észrevétlenül a fájdalom is.

A pozitív hatás elérése érdekében legalább 15 percet üljön a meleg vízben, hogy a teste kellően átmelegedhessen, és élvezni tudja a medence pozitív egészségügyi hatását.

A víz melege mellett a jetek masszírozó hatására is támaszkodhat. A stressz, a merev tartás és az egész napi feszültség nyomán kialakuló fejfájás orvosolható a tartóizmok kilazításával. Elsősorban a nyak, a váll és a gerinc melletti területekre koncentrálja a vízsugarat, és hagyja, hogy masszírozás teljesen lelazítsa minden izmát.