Ma már nem luxus a jakuzzi

A meleg vizet évszázadok óta nagyra értékelik pozitív hatásai miatt az emberek, de vajon miért jó, ha rendszeresen elmerülsz a forróságban? És miért érdemes neked is beszerezni egy jakuzzit?


A meleg víz, akár külsőleg, akár belsőleg alkalmazzuk, rengeteg pozitívummal rendelkezik. Az ókori Rómától a modern Japánig számtalan szerencsés hódol napi szinten a meleg vizes fürdőzésnek, bizonyítva, hogy sokszor a legegyszerűbb dolgok hozzák a legnagyobb élményeket! 

A meleg víz fogyasztása (különösen reggel) például kifejezetten jót tesz a méregtelenítésnek és az emésztőrendszernek. Jobb felszívódást eredményez és fokozza az emésztést. Megéri hát egy pohár meleg vízzel kezdeni a napot! De mi a helyzet a meleg vizes fürdővel? Ennek is hasonlóan jótékony hatásai vannak reggelente?

Határozottan! Bár másfajta előnyei vannak, mint egy pohár meleg víznek, a jakuzzizás után rengeteg  pozitív hatást tapasztalsz majd! Reggel vagy este, az mindegy, a lényeg, hogy rendszeresen használd a masszázsmedencédet, mert ettől javul az anyagcsere, erősödik a érrendszer és jobban alszol majd éjszaka. 

A testet körbeölelő meleg víz kitágítja az ereket, ezzel növelve a véráramlás, ami egyrészről edzi az érrendszert, másrészről segíti a méregtelenítést és a anyagcsere megfelelő működését. A fokozott vérellátás következtében a szervekhez gyorsabban jut el az oxigén és a tápanyag, ami kiegyensúlyozott működést tesz lehetővé.

A meleg hatására ellazulnak az izmok és oldódnak a görcsök, ez pedig nyugtatóan hat a szervezet egészére. Mikor az agy érzékeli, hogy a test ellazul, automatikusan csökken a stressz szint, a légzés nyugodtabbá és kiegyensúlyozottabbá válik. Ez a teljes ellazulás kifejezetten jót tesz a mentális egészségnek, így a meleg vizes fürdő nemcsak a testnek, hanem a léleknek is gyógyír, sőt a közös fürdőzés a társas kapcsolatoknak is jót tesz.

Nem véletlen, hogy a vizes terápia (hidroterápia) ma is szerves része a gyógyászatnak. A vízből felszálló gőz jót tesz a tüdőnek, a felhajtó erő tehermentesíti az ízületeket, úgyhogy kifejezetten ajánlott (természetesen orvossal egyeztetve) felső légúti megbetegedések, ízületi problémák vagy akár mozgásszervi műtétek után is.

A rengeteg típus, forma és méret között te is megtalálhatod az igényeidnek és pénztárcádnak megfelelő masszázsmedencét, amely pihentet, feltölt és minőségi kikapcsolódást hoz az életedbe! Ma már egy használt autó áráért is találsz erőteljes masszázst és folyamatos meleg vizet kínáló prémium jakuzzit!

Ha szeretnéd te is napi szinten élvezni a hidromasszázs minden előnyét, akkor látogass el a SpaTrend valamelyik bemutatótermébe, ahol akár ki is próbálhatod a jakuzzikat!