Őszi vízkezelés a téli jakuzzi szezon előtt

Még a legmodernebb jakuzziknál is fontos a rendszeres vízkezelés és karbantartás, hogy minél tovább megőrizd a masszázsmedencéd eredeti állapotát. Az ősz kiváló alkalom egy alapos felfrissítésre még a tél vagyis a jakuzzis főszezon beállta előtt!


1. A rendszer átmosása

A modern szűrőrendszerrel felszerelt és teljes körű vízkezelésen átesett jakuzzik vizét is érdemes időről-időre (évente legalább 2x) lecserélni, hiszen a víz is elfáradt és egy idő után elveszti ásványi anyag tartalmát és felhalmozódnak benne a lebomlott kemikáliák. Leengedés előtt azonban jöhet a csőrendszer megtisztítása, hogy a nehezen hozzáférhető helyekről is eltávolítsd a lerakódott szennyeződésekhez. Ehhez használd a díjnyertes csőrendszer tisztító tablettát, ami akár több éves lerakódásokkal is megbirkózik. Ezután jöhet a víz leengedése!

2. A vízcsere

A medencéből leengedett víz szürke víznek számít, ami nem kell rögtön a lefolyóba vezetned, fel is használhatod. Autómosáshoz, a kerti bútorok tisztításához vagy éppen a terasz lemosásához is felhasználhatod a vizet, hogy ezzel is spórolj a tiszta vízzel. A leengedés után, jöhet a feltöltés, amihez ideális esetben szűrt vizet használj, hogy a Magyarországon gyakran kemény vízből ne rakódjon le a csövekben a vízkő! A víz feltöltésekor használj időzítőt, mert túlontúl könnyű megfeledkezni a folyó vízről, amikor magára hagyod a jakuzzit.

3. Szűrőcsere

Amikor az egész medence vizét lecseréled a szűrőket is tisztítsd meg, nehogy onnan kerüljön vissza kosz a tiszta vízbe. Nézd át alaposan a szűrőket, és amelyik cserére szorul, pótold. A többinek pedig jöhet egy extra tisztítás és egy kis szeretet. Az AquaFinesse szűrőtisztító tablettája elvégzi helyetted a makacs lerakódások feloldását, így garantáltan tiszta szűrőket rakhatsz vissza a jakuzziba!

4. Vízkezelés

Ezután jöhet a vízkezelés. Hogy minél hosszabban élvezhesd a tiszta vizű pezsgőfürdőzés örömeit és a bőrödnek is jót tegyél, válaszd az AquaFiness vízkezelő adalékanyagát, ami egy minimális klór segítségével képes kristálytiszta vizet garantálni a masszázsmedencében. Az AquaFinesse-t rendkívül könnyű használni, kevés kell belőle és a bőrhöz is kíméletes. A készítmény tisztít, beállítja a víz pH értékét és habzásgátlót sem kell külön bevetned mellé, tehát egyetlen készítménnyel elintézheted a vízkezelés folyamatát.

5. Külső takarítás

Kültéri medencéknél a héj és a tető takarítását is érdemes beiktatni az őszi karbantartásba. A tisztítással visszaadhatod a masszázsmedencét újkori ragyogását, nagyobb élvezet lesz elmerülni a tiszta medencében és a megfelelő készítmény kiválasztásával ápolhatod is a felületet. A téli fokozott igénybevétel és kíméletlen időjárás miatt erre szüksége is lesz a jakuzzinak. A Softcare család spa csomagja felülettisztítót és szövetprotektort is tartalmaz, és ráadásul gyorsan és könnyen használhatóak, köszönhetően a szóróflakonos kiszerelésnek. 

A listán végig menve egész télen nem kell a medence karbantartásával foglalkoznod, csak élvezned a meleg vizes fürdő lazító kényeztetését!