Masszázsmedence hőszabályozása áram nélkül

Éppen elment az áram vagy csak szeretné tudatosabban használni az elektromosságot? Masszázsmedencéje hőmérsékletét szabályozhatja akár a légnyílások segítségével is. Télen, nyáron!


A nyári melegben könnyen túlzottan felmelegszik a masszázsmedence vize és ilyenkor már nem ad kellő enyhet a kánikulában. Hűtőrendszer híján használhatja a légnyílásokat a belső hő szabályozására. Mivel a medence víz és levegő keverékével dolgozik, ez utóbbit pedig a kültérből nyeri, lehűtheti a vizet, ha a levegő hidegebb, mint a medence.

Ha pedig ehhez még bekapcsolja a masszázsprogramokat is, akkor garantált a lehűlés, hiszen a jetek ezt a hideg levegőt szívják be és pumpálják a vízbe.

Télen, ennek az ellenkezője ajánlott. Ha nem szeretné, hogy a medence fűtése sokat és feleslegesen menjen, akkor fürdés után zárja el a légnyílásokat. Így a kinti levegő nem jut be a rendszerbe, nem hűti a vizet és nem nehezíti a melegítőrendszer munkáját. Épp ezért vízcsere után is érdemes őket zárva tartani, hogy gyorsabban érje el a kívánt hőfokot a masszázsmedence.