Vízhűtési házipraktikák medencéhez, jakuzzihoz

A medencék vize gyorsan felmelegszik a legnagyobb kánikulában, és ilyenkor a fürdés sem kellően hűsítő. Ha szeretnéd gyorsan és hatékonyan lehűteni a medence vagy masszázsmedence vízét, ezekből a praktikákból választhatsz!


A víztükör fölé szerelt árnyékoló jó megoldás a meleg kordában tartására. Mivel a napsugarak nem érik közvetlenül a vizet, a levegő pedig nem melegíti olyan gyorsan, így csökkenthető a felmelegedés mértéke.

Hasonlóan jól jársz, ha a masszázsmedencére felteszed a thermo tetőt. Fontos viszont, hogy a víz szellőzzön is valamennyit, ezért a szorosan záródó tető alá tegyél teniszlabdát a sarkokba, hogy járhasson a levegő és ne pálljon be a víz.

Ha már eleve meleg a víz, akkor jöhetnek a hűtési technikák. A nap leszállta után vedd le a vizet takaró tetőt vagy fóliát, hogy gyorsabban hűljön. Így estére kellemesen hűs lesz a víz. Napközben viszont marad a jégakkus megoldás, ami egy kis előkészületet igényel.

A legnagyobb műanyag palackjaidat töltsd meg vízzel háromnegyedik és irány a fagyasztó. Fürdés előtt, ezeket a házi jégakkukat tedd a vízbe, és percek alatt lehűl majd a víz.

Szerencsére a modern masszázsmedencék már rendelkeznek hűtő berendezéssel is, de áramkimaradás esetén a házi praktikákhoz mindig fordulhatsz.