Miért éri meg luxus kerti bútort venni?

A luxus kerti bútorok kínálatát böngészve felmerülhet a kérdés, hogy miért olyan nagy az árkülönbség egyes modelleknél. Mivel tud többet a luxus napozó, mint egy olcsóbb változat?


A mai, modern, minőségi kerti bútoroknál természetesen beárazzák a megjelenést. Az elegáns dizájnt, az apró, kényelmi nüanszokat, amiket gyakran észre sem veszünk, de hiányuk fájó űrt hagyna. A magas árnak azonban ez csak az egyik, gyakran a kisebb része. A minőségi kerti bútoroknál az alapanyagok sokkal többet nyomnak a latba.

Napálló szövet:

A Sunbrella szövet megjelenése forradalmi újításként söpört végig a kültéri bútorok piacán. Ez a különleges szövet típus nedvesség- és esőálló. A ráhulló vizet, kiöntött üdítőt egyszerűen le lehet söpörni róla. Tapintása mégis kellemes, és tisztításához is elég egy nedves kendő. Van azonban egy másik előnye is. A szálakba zárt festékpigmentekben nem tesz kárt az erős napsugárzás sem. Ez a szövet bátran kint hagyható egész nyáron, nem fakul, nem roncsolódik. Az ilyen szövettel ellátott bútorok hosszú távon megőrzik eredeti állapotukat, állagromlás nélkül!

Acélváz:

A bútorok alapját, tartós, időjárásálló acél teszi ki. Ettől azok stabilak, elnyűhetetlenek, de tartósságuk záloga nem lesz egy nehéz, ormótlan bútor.

Polyrattan:

Ez az alapanyag megjelenésében tökéletesen hozza a rattan bútorok szerethető romantikáját, de a fa hiányosságai nélkül. Természetes megjelenésük ellenére nem érzékenyek a nedvességre, napsütésre. Nem penészednek, mohásodnak. Nem törékenyek, nem száradnak ki és repednek meg. A tisztításuk, karbantartásuk is rendkívül egyszerű, így hozzásegítenek a gondtalan pihenéshez.

A luxus kerti bútorok dizájnja, kényelme, tartóssága és minimális gondozásigénye hosszú évekre leveszi a kültered újrabútorozásának terhét a válladról. Segítenek, hogy csak a pihenésre koncentrálhass!