Öltözz a testalakodhoz

  • írta:
  • 2015.02.09

Van egy kis pocak, esetleg túl vékony vagy, netán tökéletes testalkattal áldott meg a sors és az edzőterem? Minden formához más szempontok alapján válassz öltözéket.


Van egy kis pocak, esetleg túl vékony vagy, netán tökéletes testalkattal áldott meg a sors és az edzőterem? Minden formához más szempontok alapján válassz öltözéket.

V alakú vonalak

A széles vállak és a vékonyabb csípő remekül mutat a vízparton, de ha vastagabb nyak is párosul hozzá, akkor például az ingekkel meggyűlhet a bajod. A legfontosabb, hogy soha ne vegyél túl szűk cuccokat, mert úgy fogsz kinézni benne, mintha belegyömöszöltek volna. A rövid kabát és zakó túlságosan kihangsúlyozza a széles vállaidat és semmiképp se válassz erős válótöméssel ellátott felsőket.

A tested vonalát követő pólók állnak a legjobban, ha van rá lehetőséged, akkor az ingek esetében még be is szedethetsz a csípő környékén. Az enyhén V nyakú póló azért remek választás, mert ellensúlyozza a vállaidat.

Pici pocak

Ha van némi takargatnivalód, a legrosszabb, ha bő cuccokkal próbálod elrejteni a torkosság nyomait. A hosszabb V nyak, vagy a felül kigombolt ing megnyújtja némileg a felsőtested, mely optikailag segít, de csak akkor, ha kerülöd a vízszintes mintákat, főleg a csíkokat. A zakók közül egy-, vagy kétgombos verziót válassz, mert ezek is nyújtanak.

Nyurga forma

A magas, vékony testalkattal az a fő gond, hogy a legtöbb ruha lötyög rajta. Soha ne vegyél a szükségesnél nagyobb méretet és függőleges csíkokkal se nyújtsd tovább az alkatod. A halványabb, világosabb színek egy kicsit teltebb hatást keltenek, ezért kerüld a sötét árnyalatokat. Viszont az ingek, főleg nagyobb gallérral és vastagabb mandzsettával ezen a testalkaton állnak a legjobban.

Címkék: