Öltözködési és egyéb tippek téli jakuzzizáshoz

Ha valaki télen akar cseresznyét szedni, akkor sapka, sál. Valahogy így van ez a téli masszázsmedence használattal is. Senkit ne tévesszen meg a fürdő magas hőfoka, ilyenkor lehet a legkönnyebben megfázni a kültéri medencéknél.


Köntös

A téli jakuzzizáshoz nem kell nyakig beöltözni, de a fürdőruhára ajánlatos felvenni egy köntöst (amit aztán összehajtva tároljunk, hogy ne hűljön ki olyan gyorsan), amíg kiér a medencéhez.

Papucs

A testet a köntös védi, de a lábaknak is kijár egy kis melegség, így soha ne lépjen mezítláb ki a mínuszokba. Ha nem is bundás papucsot választ, de vegyen fel valamit, ami csúszásgátló és nem hagyja, hogy alulról felfázzon.

Sapka

Végül pedig, ha már bent ül a meleg vízbe, tegyen fel egy sapkát. Bár odabent már fázni biztosan nem fog, de ezzel megelőzi, hogy túl sok hőt adjon le a fejéről és a haját is óvja a nagy hidegben.

Légbefújás kikapcs.

Ha már melegen és kényelmesen ül a medencében, a feje sem fázik, akkor ne is kockáztassa ezt a maximális luxust azzal, hogy bekapcsolja a légbefúvást. Mivel a jetek víz- és légkeveréses masszázsprogramjaihoz a kültérből vonják el a levegőt, ezért ha odakint mínuszok röpködnek, azt mind behívja a vízbe. Ettől gyorsan hűl majd a víz hőmérséklete, amitől viszont a fűtés megy majd állandóan magas elektromos számlát hagyva maga után. Ezért lehetőleg ne járassa sokáig a jeteket, és mindenképpen csak azután kapcsolja be, hogy már lemelegedett a vízben.