Thermotető - a nélkülözhetetlen jakuzzi kiegészítő ősszel is!

Egy minőségi thermotető nem éppen filléres kiadás, mégis nélkülözhetetlen és pótolhatatlan. Használatával időt, pénzt, fáradtságot takarít meg egész évben, de ősszel különösen sokat segíthet önnek!


Hőmegtartás

Sokan azt gondolják, hogy a thermotető egyetlen „dolga”, hogy megóvja a masszázsmedence vizét attól, hogy levelek, apró gallyak, por és bogarak kerüljenek bele – főleg ebben a szeles őszi időben. De ennél több haszna is van természetesen – egy minőségi thermotető segít bent tartani a meleget, így a medencevíz állandó hőmérsékletének fenntartásához sokkal kevesebb energiára lesz szüksége a medencét üzemeltető rendszernek. A tető nélkül hagyott masszázsmedence vize gyorsan lehűl, főleg a hidegebb napokon – ezért kifejezetten fontos, hogy az őszi-téli hónapokban mindig helyezze fel a thermotetőt masszázsmedencéjére, így elkerülheti a kiugróan magas villanyszámlákat is.

Párolgás

A thermotető megakadályozza a medencevíz párolgását is. A tetővel nem rendelkező medencék esetén a víz elpárolog és a kinti levegőbe távozik, míg a tetővel fedett medencék esetén az elpárolgott víz nem tud távozni, így kicsapódik a thermotető belső felszínére, ahonnan visszacsöppen a medencébe. Ezáltal szükségtelenné válik a víz pótlása, mivel az elpárolgott víz mennyisége minimálisra csökkenthető.

Kártevők és szennyeződések

Mint fentebb említettük, a thermotető megakadályozza, hogy a ágak, levelek, por, bogarak és kártevők jussanak be a medencébe. A levelek, a por és más szennyeződések tönkretehetik a víz kémiáját, ami azt jelenti, hogy több vegyszert kell használnia a medencevíz tisztán tartásához. Ha pedig bogarakról van szó, az is egyértelmű, hogy senki sem szeretne együtt lazítani egy tucat ízeltlábúval.

Biztonság

Amennyiben kisgyermekei vannak, a biztonsági zárral ellátott thermotető állandó és gondos használata nem is lehet kérdés. Ezek a biztonsági zárak, ugyan nem olyan feltörhetetlenek, mint egy páncélszekrény zárja, de elég trükkösek ahhoz, hogy a kisebb gyermekeket távol tartsa a medencevíztől. Soha ne hagyja felügyelet nélkül gyermekeit nyitott masszázsmedence közelében, ne hagyja, hogy gyermekei felügyelet nélkül használják a medencét, illetve ne engedje, hogy a gyermekei felmásszanak a thermotetőre!

Időjárás

Egy minőségi thermotető megvédi jakuzziját az időjárás viszontagságaitól is – legyen az hó, eső, jég vagy tűző nap. A medencébe esetlegesen befolyó esővíz felboríthatja a víz kémiai egyensúlyát, az olvadó hó pedig lehűtheti a medencevizet – a víz megtisztítása és felfűtése pedig mind extra energiát, pénzt és odafigyelést igényel.

Ezek után egyértelmű, hogy egy minőségi thermotető nélkülözhetetlen kiegészítő télen-nyáron. Thermotető nélkül is lehet működő masszázsmedencéje, de egyszerűen nem logikus, hogy egy ilyen értékes és minőségi befektetést védelem nélkül hagyjon. Egy jól záródó thermotető gondtalan és problémamentes masszázsmedence használatot garantál. Amennyiben nem tudja, hogy pontosan milyen thermotető illeszkedik tökéletesen masszázsmedencéjére, illetve úgy gondolja, hogy itt az ideje új thermotetőt vagy tetőmozgatót vásárolnia a hidegebb hónapokra, keresse fel a SpaTrend szakembereit, akik örömmel válaszolnak majd minden kérdésére.