1500 lóerős autó 550 millió forintért

  • írta:
  • 2015.03.04

A Koenigsegg Regera sportautó teljesítményéből két versenykocsi is megélne, a szörnyeteg 20 másodperc alatt éri el a 400 km/h-s sebességet.


A Koenigsegg Regera sportautó teljesítményéből két versenykocsi is megélne, a szörnyeteg 20 másodperc alatt éri el a 400 km/h-s sebességet.

Bemutatták az év legmenőbb sportautóját, a Koenigsegg Regerát, melyből mindössze 80 fog elkészülni és a gyártó az árat is exkluzív magaslatokba emelte, várhatóan 550 millió forintba fog kerülni a csodajárgány. A kocsit egy V8-as ikerturbós, ötliteres motor hajtja. A gép aerodinamikai kialakítása minden szegletében a sebességet szolgálja. A svéd gyár mérnökei kihozták belőle a maximumot, 20 másodperc alatt gyorsul 400 km/h-ra, ráadásul ahhoz, hogy 150 km/h-ról 250 km/h-ra pörögjön fel, mindössze 3,2 másodpercre van szüksége, erre 1500 lóerővel képes.

A tökéletes útfekvés érdekében az első és hátsó szárnyak egy motor segítségével szabályozhatók, de az ajtók és a motorháztető is automatikusan irányíthatók. Az etikett szabályokat is átírja ez a jármű, elvégre egyetlen gombnyomással ki lehet nyitni az ajtókat a hölgyek előtt. A belső tere is futurisztikus, minden kütyünket összeköthetjük a jármű fedélzeti komputerével, az összes apró adatot nyomon követhetünk a teljesítménnyel kapcsolatban és internetes kapcsolat sem hiányzik az autóból. A nagy teljesítményt egy mindössze 1420 kilogrammos kaszniba sűrítették bele.

Címkék: