- írta: Peitli Csilla
Sült lazac pácolt céklával, tönkölybúza salátával
- írta: Spatrend Online
- 2013.07.04
elkészítés:LazacA lazacszeletek mindkét oldalát szórja be a só és a cukor keverékével és hagyja állni 15 percig. Majd mossa meg hideg vízzel a halat. Egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajon süsse ropogósra a lazacot.Tönkölybúza salátaÖblítse le a tönkölybúzát hideg víz alatt és sós vízben főzze meg. Ha előfőzött tönkölybúzát használ az kb. 15-20 perc alatt megpuhul. Helyezze a kész tönkölybúzát egy nagy keverőtálba, adja hozzá az olívaolajat, fűszereket, pirított napraforgómagot, citromlevet és citromhéjat. Vágja durvára a petrezselymet, szeletelje fel a zöldhagymát. Keverje össze a hozzávalókat és pihentesse tálalásig.Pácolt céklaKeverje össze a páclé összetevőt, tegye bele a meghámozott, vékonyra szeletelt céklát és hagyja 2 órán keresztül hűtőszekrényben érlelődni. A megsült lazacszeletek mellé rakja a pácolt céklaszeleteket és erre tegye a zöldséges tönkölybúza salátát.bevásárlólista:4 személyreLazac500 g lazac100 g porcukor100 g tengei sóTönkölybúza saláta300 g tönkölybúza50 g pirítottnapraforgómag40 g zöldborsócsírapetrezselyem40 g zöldhagymasó és borskevés olívaolaj2 teáskanál citromléreszelt citromhéjPácolt cékla2 egész nyers cékla,hámozott25 ml sherry ecet1 teáskanál porcukor1 teáskanál mézszál friss kakukkfűolívaolajtengeri só és frissenőrölt fekete borshozzá videórecept:
elkészítés:
Lazac
A lazacszeletek mindkét oldalát szórja be a só és a cukor keverékével és hagyja állni 15 percig. Majd mossa meg hideg vízzel a halat. Egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajon süsse ropogósra a lazacot.
Tönkölybúza saláta
Öblítse le a tönkölybúzát hideg víz alatt és sós vízben főzze meg. Ha előfőzött tönkölybúzát használ az kb. 15-
20 perc alatt megpuhul. Helyezze a kész tönkölybúzát egy nagy keverőtálba, adja hozzá az olívaolajat, fűszereket, pirított napraforgómagot, citromlevet és citromhéjat. Vágja durvára a petrezselymet, szeletelje fel a zöldhagymát. Keverje össze a hozzávalókat és pihentesse tálalásig.
Pácolt cékla
Keverje össze a páclé összetevőt, tegye bele a meghámozott, vékonyra szeletelt céklát és hagyja 2 órán keresztül hűtőszekrényben érlelődni. A megsült lazacszeletek mellé rakja a pácolt céklaszeleteket és erre tegye a zöldséges tönkölybúza salátát.
bevásárlólista:
4 személyre
Lazac
500 g lazac
100 g porcukor
100 g tengei só
Tönkölybúza saláta
300 g tönkölybúza
50 g pirított
napraforgómag
40 g zöldborsócsíra
petrezselyem
40 g zöldhagyma
só és bors
kevés olívaolaj
2 teáskanál citromlé
reszelt citromhéj
Pácolt cékla
2 egész nyers cékla,
hámozott
25 ml sherry ecet
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál méz
szál friss kakukkfű
olívaolaj
tengeri só és frissen
őrölt fekete bors
hozzá videórecept: