Használja ki az őszi gomba szezont, és vonja be ezt a hozzávalót is a grillezésbe. Ez a gombasaláta önmagában is finom vacsora, de húsok mellé is ajánlott.

Grillezett gomba saláta

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Grillezett gomba saláta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g gomba válogatás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fehérbor ecet
  • 80 ml olívaolaj
  • 60 g mogyoró
  • 1 kk só
  • 1 db frisée saláta

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Pirítsuk meg a mogyorót egy öntöttvas tálban, zsiradék nélkül. Majd dörzsöljük le róla a héját, és törjük kisebb darabokra.
  3. Egy nagy salátástálat kenjük át a félbevágott fokhagymával, hogy a tál oldala átvegye az ízét. (Használhatunk fokhagymás olajat is a tál kikenéséhez.)
  4. Tegyük a tálba a mogyorót.
  5. A gombákat húzzuk nyársra.
  6. Egy kis edényben keverjük össze az ecetet a sót és az olajat. Igény szerint bors is mehet bele.
  7. Ezzel a páccal kenjük le a gombákat, majd mehetnek fel a grillre.
  8. 3-5 perc alatt pirítsuk meg a gombás nyársakat, majd azonnal szedjük le őket, és vágjuk fel falatnyi darabokra.
  9. Tegyük a gombákat is a tálba, majd tépkedjük mellé a frisée salátát is.
  10. Öntsük le az egészet a megmaradt páclével. Az igazi ínyencek még egy kis szarvasgombás olajat is adhatnak hozzá.