Piknik a szobában

A  piknikhez még csak a szobában edzhetünk, Szinyei Merse Majális című festményének jelenetéhez még hűvös van a réten. 

A melegpadlón heverészni ilyenkor még jobban esik. 


A Parador kínálatából kedvünk szerint válogathatunk a lakásunk hangulatához, stílusához illő burkolatot.
A padlón akkor a legjobb heverészni, ha  fűthető, mert a szeszélyes tavaszi időben  még a megfelelő hőszigetelő alátéttel ellátott felület is hűvös lehet.

Akár vinylt, akár lamináltat, akár megfelelő vastagságú fapadlót választottunk,  padlófűtés fölé mindegyik Parador termék alkalmas, így kellemes melegben várhatjuk a tavaszt. 

A hőmérséklet csak az egyik szempont, alapvetően fontos, hogy egészséges is legyen a szoba levegője. Ehhez  a padló alatti rétegrend szabályos kialakítása elengedhetetlen, azaz válasszunk olyan alátétet, ami kiválóan vezeti a meleget. Felejtsük el a habfóliát, mivel az hőszigetelő, azaz feljebb kell tekerni a fűtést, ami megemelheti a port, a gáz- és a villanyszámlát is.  

Az egyik legjobb választás erre a kiváló hővezetésű iszappapír, ha csak az energiatakarékosság és a hosszú élettartam számít. A padlóval szemben sok elvárásunk lehet, ezért még az építkezés, kivitelezés szakaszában érdemes ezeket tisztázni, hogy a padlóra heveredve ne a problémákat, hanem a nyíló virágokat számoljuk.